Menu Premium

E3 2019: Microsoft op zoek naar Japanse uitbreiding

Dansky 12/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Microsoft persconferentie was een enorme klapper op de E3. Elden Ring, Ori and the Will of the Wisps, Gears 5 en Halo: Infinite zijn maar een kleine greep uit de zestig (!) games die Microsoft liet zien op hun E3 persconferentie. En al deze titels worden verbonden door Game Pass; dé manier om miljoenen gamers een breed scala aan games te brengen.

Game pass

Game Pass is de manier voor Microsoft om miljoenen gamers te bereiken via één medium. Het medium zorgt ervoor dat alle games, waar bijvoorbeeld geen tv-reclame van te zien is of waar geen internet advertenties voor zijn, toch een miljoenen publiek kan bereiken. Maar als dit alleen games zijn die ook op andere platformen uitkomen wat zorgt er dan voor dat gamers de Game Pass blijven gebruiken? Juist ja, diversiteit.

Microsoft gaat voor diversiteit

Gamers zijn gek op diversiteit en Microsoft weet dit. De reden ook dat Microsoft meerdere studio’s heeft gekocht, waaronder Double Fine, om gamers verschillende soorten games te laten spelen via hun Game Pass. Die diversiteit in soorten games zijn erg belangrijk, zo stelde Phil Spencer in een interview met Games Industry:

“So with Game Pass, we think about millions of different players and the different kind of games they will play. That diversity is really important.”

Hierin volgt Microsoft het pad van Netflix met hun constante aankopen van nieuwe studio’s om hun aanbod uit te breiden. In een tijdperk waarbij er maar een aantal grote titels per jaar uitkomen van verschillende uitgevers is het bieden van verschillende smaken in games dé manier om nieuwe gamers kennis te laten maken met de Game Pass en om bestaande gamers te behouden.

Azië

Om deze diversiteit te bewerkstelligen lijkt het Phil Spencer een goed idee om een Aziatische, met voorkeur een Japanse, studio bij Xbox Game Studios te voegen. Niet dat Phil en kornuiten een quota te behalen hebben qua het aantal studio’s  want het idee is studio’s te zoeken die Game Pass meer divers maken. Hiervoor is Azië, als er wordt gekeken naar de huidige bezetting van studio’s van Xbox Game Studios, een slimme zet. Zij hebben enkel in Canada, Zweden, USA en het Verenigd Koninkrijk studio’s.

Microsoft big in Japan?

Wordt Microsoft een nieuwe macht om rekening mee te houden in Azië of zal de Game Pass zich eerder moeten richten op kleine ontwikkelaars in het Westen? Laat het ons weten wat jij graag wilt zien op Game Pass!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch