Menu Premium

E3 2019: ‘In Fable 4 bestaat de wereld van Albion helemaal niet meer’

Hylke Haagsma 04/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De week voor de E3 zou niet hetzelfde zijn zonder een flink aantal leaks en geruchten, we hebben al behoorlijk wat voorbij zien komen, maar er was nog bijna niets “bekend” over Fable 4 die mogelijk zou verschijnen op de Xbox persconferentie. De game zou mogelijk door Playground Studio’s worden gemaakt. Tot onze grote blijdschap is er nu wat meer informatie naar buiten via een reddit gebruiker, het bericht is inmiddels verwijderd. We weten niet of het hier om waarheidsgetrouwe informatie gaan, maar interessant is het zeker. Volgens het bericht zou de wereld van Albion helemaal niet meer bestaan in Fable 4!

Fable 4 is geen Fable game zoals je die kent

Volgens het bericht zouden Albion en Aurora compleet verdwenen zijn. De landen zouden “Fables” zijn geworden. De Spire, die we kennen uit Fable 2, 3 en The Journey zou herbouwd zijn en gebruikt worden door een gekke koning om te wensen dat een komeet de planeet compleet zou vernietigen. Hierdoor zijn Albion en Aurora compleet verwoest! Ook zou hij via de Spire gewenst hebben dat het in de nabije toekomst weer zou gaan gebeuren. Jij speelt vervolgens velen jaren later in een nieuwe wereld ( middeleeuws thema en nieuwe continenten) en je zult de tweede vernietiging van de planeet moeten voorkomen. Wat dit gerucht interessant maakt is dat er in Fable 3 al een Demon Door was waarin je een andere planeet bezocht. Theresa en de Heroes Guild zullen op een andere planeet blijven en via een Demon Door bereikbaar zijn. Time Travel zal een belangrijke rol spelen in het spel. En… Jack of Blades komt terug!

Een complete open wereld game, met…

Fable 4 zou zowel first als third person te spelen zijn. Je zou een character helemaal zelf kunnen maken en met dit character vervolgens een compleet open wereld in duiken. De geweren en pistolen zitten niet meer in de game. Met je zelfgemaakte personage zul je de main quest kunnen negeren en ervoor kunnen kiezen om nooit een hero te worden. Spelers zouden ook steden kunnen maken en dit zal in verbinding staan met de main quest. Ook zou de game een multiplayer modus krijgen en gebruik maken van de Unreal Engine.

Er was ook een klein stukje gameplay te zien, deze is helaas helemaal nergens meer te vinden. Door dit stukje gameplay wordt dit gerucht een stukje geloofwaardiger. Verder blijven het natuurlijk absoluut geruchten, maar het is uiteraard leuk om erover te speculeren.

Wat denken jullie? Gaat dit gerucht uitkomen? En wat zouden jullie ervan vinden als dit allemaal waar blijkt te zijn? Zou je er blij mee zijn?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch