Menu Premium

E3 2019: Geen Elder Scrolls of Starfield op Bethesda persconferentie

Reilly 31/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was misschien wel te verwachten, maar het is helaas toch bevestigd. Elder Scrolls 6 en Starfield zullen niet worden getoond op de E3. Todd Howard, de grote man achter de Elder Scrolls en recente Fallout delen, heeft dit gezegd op een livestream. Check de livestream hieronder (rond 2 uur en 10 minuten, mocht de video daar niet automatisch beginnen). Fun fact: Dit is Todd’s eerste publieke optreden sinds het Fallout 76 fiasco. Fun fact nummer twee: Het is nu ongeveer precies een jaar geleden dat meer dan twee miljoen mensen een 24-uur lange Fallout 76 teaser hebben gekeken.

 

Nieuwe engine?

Eén van de kritiekpunten die Bethesda Softworks de laatste jaren te horen heeft gekregen (afgezien van Fallout 76) is dat haar games op technisch vlak misschien een beetje achterhaald zijn. Met name de engine die ze gebruiken lijkt ondanks updates dezelfde mankementen te blijven houden. In dezelfde livestream (op rond de 2 uur en 5 minuten) werd er echter een video getoond waarin Todd Howard zei dat ze op dit moment werken aan nieuwe technologie . Bovendien, net voordat hij zei dat The Elder Scrolls en Starfield niet op de E3 gaan zijn, zei hij dat deze nieuwe technologie voor het eerst gebruikt zal worden voor Starfield. Vervolgens zal The Elder Scrolls 6 een tweede iteratie van die vernieuwde technologie gebruiken.

 

Geen The Elder Scrolls, wat dan wel?

Nu het dus zeker is dat de grote bekende klappers niet getoond zullen worden, blijft de vraag over wat ze dan wel gaan tonen op de persconferentie. Natuurlijk zal Doom Eternal getoond worden, maar die werd vorig jaar al flink uit de doeken gedaan. Verder valt er ook wel te verwachten dat Wolfenstein: Young Blood en The Elder Scrolls Online de ronde zullen doen. Wolfenstein komt al de maand na de E3 uit en Elder Scrolls Online blijft natuurlijk lekker doorsudderen. Dishonored is even in de koelkast gezet en bovendien helpt Arkane Studios mee aan Wolfenstein, wat de kans voor een nieuwe Prey ook minder groot maakt. Maar wie weet, misschien dat ze aan meerdere projecten tegelijk werken? En gaan ze het nog over Fallout 76 hebben of laten ze dat maar achterwege? The Evil Within 3 is ook nog een kandidaat, alhoewel de ontwikkeling daarvan nog niet bevestigd is.

Hoe dan ook, we weten dus tot nu toe eigenlijk vrij weinig over Bethesda’s persconferentie. Kunnen we ons lekker laten verassen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch