Menu Premium

E3 2019: Elden Ring wordt grootste titel ooit van From Software

Reilly 10/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen nacht kregen we bij Microsoft’s persconferentie onze eerste impressie van Elden Ring. Hoewel het een zeer sfeervolle trailer was, konden we er toch niet heel veel uit opmaken. Dankzij een interview met Hidetaka Miyazaki weten we nu iets meer.

Elden Ring grootste game ooit

Miyazaki zegt onder andere dat Elden Ring de grootste game ooit van From Software zal zijn. Hij noemt zelfs het woord “open world” in de mond, alhoewel hij ook zegt dat hij niet per se weet of dat de juiste term is. Waar hij wel stellig over is is dat de game meer ruimte voor exploration heeft dan welke andere From Software game ooit. Grote open velden met complexe kastelen wachten de spelers.

Meer Dark Souls dan Sekiro

From Software’s laatste titel, Sekiro, ging een andere richting op dan de Dark Souls serie. Sekiro leverde wat RPG-elementen in voor meer actie. Miyazaki zegt echter dat Elden Ring juist weer meer de RPG kant op gaat. Het is een klassieke dark fantasy wereld waarin je zelf weer je character kunt customizen. Je kunt kiezen uit genoeg verschillende wapens en het spel bevat ook magic combat. De game zal de speler meer vrijheid geven in playstyle dan de Souls serie.

Samenwerking met George R.R Martin

We wisten al dat Elden Ring een samenwerking tussen From Software en fantasy schrijven George R.R Martin is. Miyazaki legt uit dat hij altijd al een grote fan is geweest van Martin’s werk. Een director van het bedrijf nam contact op met Martin over een mogelijke samenwerking. Tegen hun verwachting ging Martin in op het voorstel dat ze deden. In hoeverre Martin echt betrokken is in het project is nog niet duidelijk. Wel weten we dat hij in ieder geval de algemene mythos in de game heeft geschreven.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch