Menu Premium

[E3 2012] Nintendo persconferentie stelt teleur

Gamekings Redactie 05/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vol verwachting schakelde de halve wereld in op Gamekings.tv voor de Nintendo E3 persconferentie. Iedereen hield zijn adem in, in afwachting van de klapper die Nintendo zou gaan maken met haar nieuwe console en de dikke line-up van games die ongetwijfeld langs zou komen. En toen was er… niks.

Van alle mogelijke persconferenties hadden zelfs de grootste critici niet kunnen voorspellen dat de persconferentie zo tegen zou vallen. Waar was de innovatieve gameplay die de Wii U Gamepad zou brengen? Waar waren games voor de hardcore gamer? Het lijkt er op dat Nintendo op de E3 het kneusje van de klas is.

Wat Nintendo wel bracht waren typische Nintendo-franchises zoals Pikmin 3 en New Super Mario Bros. voor de Wii U. Maar buiten het feit dat deze titels al lang en breed aangekondigd of verwacht waren, leken de titels heel gewoontjes. Er was geen fundamentele vernieuwing in de games, en grafisch stelde deze games ook teleur. Familiegames waren sterk vertegenwoordigd met games als Sing (werktitel), Just Dance 4 en het vernieuwde, competitieve Wii Fit U. Maar wie zit er nu echt te wachten op deze titels? Nintendo had ons spektakel beloofd, maar dat bleef helaas uit.

Maar de belangrijkste belofte die Nintendo gebroken heeft, is wel die aan de hardcore gamer. “The hardest of the core”, zo omschreef Reggie Fils-Aime ze. Er was werkelijk niks aan deze presentatie, games noch gameplay, dat ook maar zou kunnen appelleren aan deze doelgroep. Welke hardcore gamer speelt er Just Dance 4 of Nintendoland? We hadden op zijn minst wel een Black Ops 2 verwacht. In de korte visuele presentatie over de controller werd bij de triggers nog specifiek gerefereerd naar het feit dat deze “perfect for any shooter” waren. Tenzij je je speelgoedpistooltje in Lego City Undercover tot volwaardige blaffer rekent, is er geen enkele shooter de revue gepasseerd.

De enige positieve noot die we zagen was dat de Wii U Gamepad het potentieel had om andere, vernieuwende gameplay naar deze console te brengen. Maar verder dan potentieel kwam het niet. Buiten wat leuke gimmicks in ZombiU, zoals het ontcijferen van sloten en omgevingen scannen op vijanden, waren er geen echte uitsmijters te bekennen rondom Nintendo’s nieuwe controller. Wat erg jammer is, want het is vooralsnog de enige onderscheidende factor die de console tegenover zijn directe concurrentie heeft.

Kortom, de E3 persconferentie was een flinke teleurstelling. Menig E3-bezoeker zit nu tranend zijn verdriet weg te stoppen met een flinke Amerikaanse hamburger, hopend op een snelle koersverandering van Nintendo. En die zal er zeker moeten komen, want anders zijn we de Wii U zo vergeten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch