Menu Premium

[E3 2012 Blog] Is de E3 nog wel relevant?

Gamekings Redactie 04/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ geeft je zijn visie en ongezouten mening over de E3 in dit E3 2012 blog. Al die grote AAA titels zijn leuk en aardig, maar is de E3 nog wel relevant?

“Dat is een vraag die ik de laatste tijd vaak in de media tegenkom. Is de E3 nog wel een afspiegeling van hetgeen er vandaag de dag in de game-industrie gebeurd? Het antwoord is een overduidelijk ‘nee’. De journalisten en analisten hebben hun research goed gedaan. De E3 toont verre van optimaal wat er momenteel in de gamesbizz wordt geproduceerd. Mobile- en social games, die op dit moment sterk in opkomst zijn en al behoorlijk wat geld in het laadje brengen, zul je op de E3 bijvoorbeeld nauwelijks op de beursvloer tegenkomen. Ze worden compleet ondergesneeuwd door het console- en, in iets mindere mate, PC-geweld.

But who gives a fuck? Zouden we met zijn allen happy worden als we het hier bij Gamekings.tv een week lang over Angry Birds 6 en Cutting the Rope 8 gaan hebben? Tuurlijk, mobiele games rukken op, maar ze hebben nog niet de helft van de impact van een ‘echte’ game. Ga maar bij je zelf na. Is er een game op je mobiel waar je echt trots op bent? Waar je een collector’s editon van wilt hebben? Waar je twee maanden lang voor spaart? En wordt je nu erg vrolijk van al, die Facebook-crap?

Het is allemaal erg leuk en aardig dat deze journalisten, vaak de ietwat zeurderige sectie uit de indie- of analistenhoek, dit roepen. Maar een stand van Zynga trekt op de E3 in drie dagen nog niet eens een kwart van het publiek dat op een dag bij Nintendo naar binnen wil. En niemand zal vechten om kaartjes voor de WordFued afterparty. Alleen de Draw Something-babes zouden scoren. Maar dat doet alles wat vrouwelijk is op de beurs.

Mobile en social games hebben inmiddels hun eigen beurzen waar meer dan genoeg volk op afkomt en op gamesbeurzen als GDC en PAX wordt ook al volop over deze tak van games geluld. Er zijn zelfs bladen voor casual games. Good for them, maar laat de E3 lekker aan de consoles en PC en hou op met klagen. Straks gaat de kidslobby nog zeiken dat er te weinig plek op de E3 voor de nieuwe PutPut en het Locomotiefje. Overigens wel een dikke game…”

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch