Menu Premium

E-mailadressen en wachtwoorden op straat na DayZ-forum hack

Rik Koning 05/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het nieuws dat bij een groot bedrijf data gelekt is, is tegenwoordig niet echt zeldzaam meer te noemen. Zo waren eerder al diensten van bijvoorbeeld Steam, Twitch, Ubisoft en Sony’s PSN het doelwit. Nu is het opnieuw raak en wel bij de makers van DayZ.

Vandaag werd namelijk bekend dat het officiële DayZ-forum gehackt is en dat de usernames, e-mailadressen en wachtwoorden van gebruikers daarbij gelekt zijn. Ondanks dat de wachtwoorden versleuteld opgeslagen waren, raadt Bohemia haar leden toch aan om hun paswoord te veranderen.

Naast data van het forum, werd ook Mini DayZ getroffen. Deze gratis web-based versie van het spel werd offline gehaald en is op het moment van schrijven nog niet terug in de lucht. Via Twitter verklaarde Bohemia dat men probeert het spel zo snel mogelijk de lucht in te krijgen, ondanks het voortdurende onderhoud aan de beveiliging van de DayZ-website. Zo zijn ze onder andere bezig om het loginsysteem van IPBoards om te zetten in hun eigen Bohemia Account-systeem, wat een stuk veiliger zou moeten zijn.

Heb jij een account op het DayZ-forum? Reset daar dan heel snel het wachtwoord van!

Bron: Eurogamer

E-mailadressen en wachtwoorden op straat na DayZ-forum hack

E-mailadressen en wachtwoorden op straat na DayZ-forum hack

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch