Menu Premium

DUST 514 verschijnt officieel op 14 mei

Gamekings Redactie 28/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

DUST 514 verschijnt officieel op 14 mei. Dat is iets later dan de eerder aangekondigde release op 6 mei, maar het komt zo tof uit dat CCP Games die kans natuurlijk niet kan laten liggen. De studio maakte de nieuwe datum openbaar via een tweet van hun PR account.

De game werd al in 2009 aangekondigd tijdens de Game Developers Conference in Keulen. CCP Games, de ontwikkelaar van DUST 514, klinkt misschien niet bekend, maar de eerste game van de studio kennen we allemaal namelijk de razend populaire mmo EVE Online.

De game speelt zich af in hetzelfde universum als EVE Online en de connectie tussen de twee games gaat zelfs zo ver dat de acties van spelers in de ene game invloed hebben op de situatie in de andere game en vice versa.

DUST 514 is een (free to play) first person shooter en qua gameplay dus heel anders dan EVE. Het zal dan ook niemand verbazen als DUST 514 een andere groep gamers aanspreekt dan EVE Online. Door de sterke connectie tussen de twee games hoopt CCP Games dat deze twee groepen ondanks hun verschillen toch samensmelten tot één community.

Ooit was er een plan bij CCP Games om gamers een cover charge te laten betalen voor DUST 514. Een eenmalige betaling in ruil waarvoor je in-game geld krijgt. Gelukkig is de studio al een tijd geleden van dit bijzonder slechte plan afgestapt en hebben ze de game echt free to play gemaakt.

Dust 514 verschijnt op 14 mei exclusief voor de Playstation 3. Ga jij je wagen aan ‘Stof 514’ of is deze game niet bepaald iets voor jou?

DUST 514 verschijnt officieel op 14 mei

DUST 514 verschijnt officieel op 14 mei

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch