Menu Premium

Dungeon Defenders 2 wordt toch geen MOBA-titel

Karim Shehata 09/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het regent tegenwoordig MOBA’s. Na het succes van League of Legends en DOTA lijkt iedere ontwikkelaar opeens geïnteresseerd te zijn in het genre, waardoor het straks zo zou kunnen zijn dat je door de bomen het ‘MOBA-bos’ niet meer kunt zien. Tot dit besef kwam ook ontwikkelaar Trendy Entertainment, want in eerste instantie werd het vervolg op Dungeon Defenders ook een game die in het Multiplayer Online Battle Arena-genre zou komen te vallen. De ontwikkelaar komt daar nu van terug, want Dungeon Defenders 2 wordt toch geen MOBA-titel.

Dit meldt studio director Dave Loyd, die overigens nog niet zo lang bij de Trendy Entertainment werkt, op een forum. “Ik heb zeer moeilijke beslissingen moeten nemen”, begint Loyd. “Het is twee jaar geleden dat we de originele Dungeon Defenders hebben uitgebracht en veel enthousiaste gamers vroegen zich af: waar is Dungeon Defenders 2?”, aldus Dave Loyd.

De man vervolgt zijn verhaal door te zeggen dat de game origineel was aangekondigd als een MOBA, die een co-op modus zou bevatten voor de mensen die totaal niets hebben met de ‘League of Legends-achtige gameplay’. “We hebben het project eens goed bekeken en zijn toen tot het besluit gekomen om van koers te wijzigen, door ons alleen maar te focussen op een ‘echte’ sequel. Ik ben dan ook zeer blij om aan te mogen kondigen dat Dungeon Defenders 2 in ontwikkeling is”, aldus een zeer enthousiaste Dave Loyd.

De vraag is natuurlijk of de gamers hier blij mee zullen zijn. Ongetwijfeld zullen de meningen over deze toch rigoureuze beslissing uiteenlopen, omdat er simpelweg mensen zijn die niet van MOBA’s of juist action RPG’s houden. De toekomst moet ons gaan uitwijzen of deze beslissing een juiste is geweest. Op ‘de toekomst’ houdt de ontwikkelaar het ook nog voorlopig, want het is nog onduidelijk wanneer de game verschijnt en of deze koerswijziging iets betekent voor de platformen waarop de game gaat verschijnen.

Dungeon Defenders 2 wordt toch geen MOBA-titel

Dungeon Defenders 2 wordt toch geen MOBA-titel

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch