Menu Premium

Duke Nukem maker klaagt Gearbox aan voor royalties

Gamekings Redactie 13/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Duke Nukem Forever is een game die zijn naam waarmaakt, want het duurde een eeuwigheid vanaf aankondiging voordat we eindelijk aan de slag konden met het avontuur van Duke. Met een ontwikkeltijd van veertien jaar was het verbazingwekkend dat de game in 2011 überhaupt nog het licht zag. Uiteindelijk was de game toch een klein financieel succes, ondanks de middelmatige ontvangst. Duke Nukem maker klaagt Gearbox aan voor royalties, want volgens de maker hebben ze minder geld gekregen voor de game dan waar ze recht op hadden.

Toen in 2010 Gearbox Software de rechten kocht van de Duke Nukem franchise, zouden zij in een overeenkomst met de ontwikkelaars van Duke Nukem Forever, Apogee Software, afgesproken hebben dat er een deel van de opbrengst naar de studio zou gaan als de game goed zou verkopen. Nu, drie jaar later, zegt Apogee Software, ook wel bekend als 3D Realms, dat Gearbox zich niet aan de afspraken houdt door nog een bedrag van twee miljoen dollar schuldig te zijn aan de ontwikkelaar.

Gearbox daarentegen laat weten dat dit complete lariekoek is. Zo zouden zij 3D Realms juist van de afgrond gered hebben door schulden af te betalen en ervoor te zorgen dat Duke Nukem Forever de winkels haalde. De studio zegt dat niet Apogee Software, maar Gearbox aan het kortste eind getrokken heeft. Zij zouden namelijk lijden aan imagoschade en ook een flinke smak geld armer zijn doordat Duke Nukem Forever het minder goed gedaan heeft dan gehoopt.

Uiteindelijk zijn deze twee bedrijven de enigen die het fijne van de zaak weten en is het voor ons alleen maar afwachten of we hier nog meer van gaan horen. Gearbox laat tenminste weten dat zij het volste vertrouwen hebben dat het goed komt.

Vind jij het een goede zaak dat Duke Nukem Forever na veertien jaar nog het licht zag, of had de stekker er al veel eerder uit gemoeten?

Duke Nukem maker klaagt Gearbox aan voor royalties

Duke Nukem maker klaagt Gearbox aan voor royalties

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch