Menu Premium

Duitse voetbalclub FC Schalke 04 neemt eSports team over

Joep Omes 16/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste tijd krijgen eSports steeds meer aandacht. Streaming diensten als Twitch maken het makkelijk voor liefhebbers om alle grote wedstrijden tussen internationale eSports teams te bekijken en kampioenschappen worden georganiseerd als grootse evenementen. Door deze groei in populariteit beginnen nu de werelden van sport en eSports elkaar te kruisen; de Duitse voetbalclub Schalke 04 neemt eSports team Elements over.

Moritz Beckers-Schwarz, voorzitter van de voetbalclub, geeft aan dat ze bij Schalke 04 hebben gemerkt dat het niveau van de professionaliteit binnen eSports ontzettend is gestegen in de laatste paar jaar. Met name de ontwikkeling en groei van de kampioenschappen van de game League of Legends wordt opgemerkt; dat is ook de reden dat er is gekozen voor Elements, een League of Legends team dat in verschillende formaties en onder verschillende namen sinds april 2013 bestaat.

De voetbalclub laat weten dat de details zullen worden besproken op een aankomende persconferentie, maar ESPN heeft al een hoop informatie. Zo weten we al dat voormalig professioneel gamer Patrick “Nyph” Funke aanblijft als coach.

Wat vind jij van deze ontwikkelingen? Denk je dat er binnenkort een Champions League ontstaat in de wereld van eSports? Is jouw favoriete sportclub straks ook te vinden in Summoner’s Rift? Bespreek het in de comments!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch