Menu Premium

Dragon Age: Inquisition krijgt Kinect-ondersteuning

Karim Shehata 11/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind dit jaar wordt Dragon Age: Inquisition één van de grootste RPG’s en misschien zelfs één van de grootste games. De door BioWare ontwikkelde game leek op de Xbox-platformen geen Kinect-ondersteuning te krijgen, want de ontwikkelaar wist nog niet zeker of het überhaupt wat zou toevoegen aan de game. Nu heeft BioWare bekendgemaakt toch iets te gaan doen met de sensor van Microsoft, want Dragon Age: Inquisition krijgt Kinect-ondersteuning.

Je staat echter niet de zwaaien en te zwiepen voor je televisie wanneer je de Xbox 360- of Xbox One-versie van Dragon Age: Inquisition eind dit jaar speelt, want het gaat hier voorlopig alleen om Kinect voice commands. Volgens BioWare zijn deze voice commands zeer vergelijkbaar met die van Mass Effect 3, welke op de Xbox 360 ook Kinect-ondersteuning kende. Mass Effect 3 kende destijds geen Kinect-ondersteuning wat betreft de bewegingen die je kunt maken voor je televisie en het lijkt erop dat Dragon Age: Inquisition hier ook niet mee te maken krijgt. Er is voorlopig nog niet bekend of Dragon Age: Inquisition ook vergelijkbare ondersteuning krijgt op de PlayStation 4 door middel van bijvoorbeeld de PlayStation Camera.

Dragon Age: Inquisition verschijnt eind dit jaar voor de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One en de PC. De game maakt gebruik van de Frostbite 3-engine en is het vervolg op de eerdere Dragon Age-games. De Dragon Age-titel werd erg goed ontvangen, maar het tweede deel liet het op veel vlakken afweten en was niet van hetzelfde kwalitatieve niveau als het eerste deel. Voor de fans van Dragon Age is het dus te hopen dat Dragon Age: Inquisition het niveau van het eerste deel in ieder geval weet te evenaren, want alleen dan kan de game gerekend worden tot de toppers van 2014. Zoals gezegd verschijnt de game eind dit jaar, maar een officiële datum is nog niet bekendgemaakt door Electronic Arts of BioWare. Hoogstwaarschijnlijk wordt een officiële releasedatum voor de game aangekondigd op de aankomende E3, die in juni plaatsvindt in Los Angeles.

Dragon Age: Inquisition krijgt Kinect-ondersteuning

Dragon Age: Inquisition krijgt Kinect-ondersteuning

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch