Menu Premium

Dragon Age 4 wordt singleplayer game, multiplayer er uit gesloopt

Jan Johan Beldrok 26/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Electronic Arts staat te boek als liefhebber van de zogenaamde ‘ service-game’. je weet wel, zo;n game die nooit klaar is en waar je om de zoveel tijd lapt om nieuwe content te ontvangen. Onlangs gaf de grootmacht zelfs aan dat ze al hun grote IP’s langs die meetlat wilden leggen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen op de zaak. Want alhoewel EA het service model ook graag bij Dragon Age 4  toegepast zag worden, lijkt die poging spaak te lopen. En daar zijn we eerlijk gezegd wel blij mee. Niks mis met een goede service game, maar voor ons is en blijft Dragon Age toch een singleplayer-gerichte franchise.

Dragon Age 4 keert terug naar singleplayer-ervaring

 

Het nieuws komt van Jason Schreier van Bloomberg. Zoals zo vaak sprak de Amerikaanse journalist met anonieme bronnen binnen developer BioWare. Het besluit om multiplayer toe te voegen aan de opvolger van Dragon Age: Inquisition leidde destijds tot het vertrek van regisseur Mike Laidlaw. Hij had geen zin in een aanpassing, of aantasting, van zijn game. Ook noemden sommige medewerkers van BioWare de game “Anthem met draken”. En iedereen weet hoe het met Anthem is afgelopen. De afgelopen jaren zijn er veel mensen in de top van BioWare geweest die hebben gestreden om Dragon Age 4 terug te laten keren naar een singleplayer-ervaring. En zij hebben nu dus hun zin gekregen.

Mogelijk wel optionele microtransactions

Dit betekent overigens niet dat er helemaal geen service-componenten in de game gaan zitten. Schreier geeft alleen aan dat de multiplayer mode eruit is gesloopt. De deur voor bijvoorbeeld (optionele) microtransacties staat nog open. Maar een game als Star Wars Jedi: Fallen Order liet zien dat dit helemaal geen onoverkomelijk probleem hoeft te zijn. Kortom, we mogen ons dus gaan verheugen op een authentieke Draon Age-ervaring. Nu nog bidden dat het goed wordt, want BioWare is de laatste jaren wel een beetje van zijn oude magie verloren.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch