Menu Premium

Dragon Age 4 wordt mogelijk een next gen exclusive + PC

Mitchel Hoes 15/10/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoe vond je de game Dragon Age: Inquisition die uitkwam in 2014? En kijk je uit naar Dragon Age 4? Heb je een PS4 of een Xbox One? Helaas kan het dan zomaar zijn dat je deeltje 4 niet kan spelen. Het lijkt erop dat BIoWare, de ontwikkelaar achter de Dragon Age serie, ervoor gaat kiezen om bij de productie van de game, de oude console achterwege te laten. En dat is best wel spijtig als met name de PS5 best wel lastig te verkrijgen is. Als je een dikke PC hebt, dan heb je zoals altijd geluk. Dan is de game gewoon voor je beschikbaar.

Gaat dit betekenen dat Dragon Age 4 grafisch tot het uiterste gaat

Het is niet echt schokkend dat BioWare ervoor gaat kiezen om de oude generatie achterwegen te laten. Het kan zomaar betekenen dat ze willen dat Dragon Age 4 een titel wordt die grafisch tot het uiterste gaat. Hopelijk hebben we dan niet hetzelfde ellende zoals bij Mass Effect Andromeda. Maar welke reden er ook achter dit mogelijke besluit zit, waar komt dit nieuws eigenlijk vandaan? BioWare heeft zich er zelf nog niet over uitgesproken. Enkele nijvere speurders vonden het ‘nieuws’ echter op de LinkedIn pagina van de Lead Player designer van de game. Dat zou dan een breuk in het beleid van de publisher van Dragon Age 4 zijn. EA brengt op dit moment namelijk alle games wel cross gen uit. Maar daar lijkt dus verandering in te komen.

Brengt dit de serie alsnog tot een succes

En is deze move niet risicovol? Heeft BioWare de oude consoles niet nodig om Dragon Age 4 tot een succes te maken? Of is het inderdaad zo dat de game pas in 2023 uitkomt. Zoals veel geruchten melden. En dan zouden de ‘next gen’ consoles wel eens wel volop verkrijgbaar kunnen zijn en het probleem dus opgelost. We gaan het meemaken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch