Menu Premium

Dragon Age 4 heeft mogelijk “live service” elementen

Hylke Haagsma 11/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Weet Bioware al wel hoe Dragon Age 4 eruit gaat zien? Dat is nog maar de vraag… Een nieuw rapport van Kotaku suggereert dat Dragon Age 4 kleiner zal zijn dat Dragon Age: Inquisition. Maar de game zal groter zijn in keuze’s voor de spelers, followers, reactivity en depth. Dit is naar buiten gekomen door een anonieme Bioware developer.

Welke rol heeft Anthem gespeeld?

Naar verluidt werd het gereboot tijdens de lange ontwikkeling van Anthem. En de versie van de game die naar voren kwam, zou meer in de online-elementen “live service” hoek zitten. Iets waar EA-gepubliceerde games bekend om staan. Veel anonieme ontwikkelaars zeiden echter dat het niet ‘Anthem met draken’ zal zijn.

“The idea was that Anthem would be the online game and that Dragon Age and Mass Effect, while they may experiment with online portions, that’s not what defines them as franchises,” one developer told Kotaku. “I don’t think you’ll see us completely change those franchises.”

Keuze’s van alle spelers beïnvloeden de game

Het rapport voegt eraan toe dat de vermeende multiplayer-elementen van Dragon Age 4 behoorlijk kunnen verschillen van de gedeelde wereld van Anthem. Besproken functies zijn naar verluidt door spelers bestuurde metgezellen met drop-in support. En ook evoluerende wereldwijde questlines beïnvloed door de keuzes van elke speler, niet alleen die van jou.

Algemeen manager Casey Hudson van BioWare zei eerder dat Dragon Age 4, ondanks “live” -elementen, nog steeds verhaal- en personage-gericht zal zijn. “Te vroeg om details te bespreken,” zei hij in een tweet in januari 2018, “maar als we het hebben over ‘live’, betekent dit gewoon dat je een spel moet ontwerpen om het verhaal voort te zetten na het hoofdverhaal. ‘ Dit komt ook overeen met een recente blogpost van Hudson met betrekking tot Anthem, waarin hij bevestigde dat BioWare’s aankomende games anders zullen zijn dan Anthem.”

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch