Menu Premium

Double Fine haalt 3,3 miljoen op

Gamekings Redactie 14/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Double Fine’s click-and-point adventure game heeft in totaal meer dan 3 miljoen op weten te halen.

Tim Schafer’s crowd sourcing project “Double Fine Adventure” heeft alle records verbroken en heeft ruim 3,3 miljoen dollar opgeleverd. Dit is aanzienlijk meer dan de 400.000 dollar die ze in het begin wilden ophalen.

In totaal hebben 87,138 mensen geld gestort voor het project, waarvan het grootste deel het basisbedrag van $15 hebben neergeteld. Maar er is ook een kleinere groep die minimaal $500,- heeft afgetikt. Dat schiet wel op natuurlijk.

Door dit eindresultaat is de featurelijst van de game aanzienlijk gegroeid is. Meer poen geeft natuurlijk ook meer mogelijkheden om een nog vettere game neer te zetten. Ook gaf Double Fine op de laatste momenten de investeerders wat meer swag om de laatste paar dollars uit hun fans’ portemonnees te wringen. Zo kregen de mensen die op het laatste moment dollars investeerden een Old-School “Big Box” Packaging en een T-shirt waarop staat dat jij een van de mensen bent die het project mogelijk heeft gemaakt.

Op de Kickstarter pagina kun je het exact binnengehaalde bedrag bekijken. Daarnaast zijn de filmpjes met Tim Schafer in de hoofdrol erg grappig en in Update 5 speelt Nederland zelfs een rol.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch