Menu Premium

Double Fine Adventure haalt binnen twee weken twee miljoen op

Gamekings Redactie 20/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tim Schafers poging om geld op te halen om zodoende zijn nieuwe game Double Fine Adventure te produceren, levert zijn studio nu al twee miljoen dollar op. En dat in minder dan twee weken!

Double Fine startte het initiatief om $400.000 op te halen op Kickstarter.com op 8 februari en haalde dat toen al binnen acht uur binnen. De donaties bleven maar binnenstromen, waardoor dat kleine cijfertje bleef doorgroeien tot het vijfvoudige vandaag behaald werd. Tim zegt dat het extra geld in acteerwerk, de soundtrack en vertaling gestoken zal worden.

Het geweldige verloop van deze onverwachte actie, heeft ervoor gezorgd dat andere ontwikkelaars ook aan het denken zijn om hun projecten te crowdsourcen. Neem bijvoorbeeld Brian Fargo. Hij wil een nieuwe Wasteland game maken, wellicht met behulp van een soortgelijke actie.

Dankzij alle donaties komt Double Fine Adventure uit op de PC, Android en iOS apparaten, Mac en Linux. Daarnaast is het te spelen in de talen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. De actie van Schafer loopt nog 22 dagen. Wij zijn benieuwd hoe hoog het eindbedrag zal zijn en of jij meegeholpen hebt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch