Menu Premium

Double Fine Adventure gaat tweedimensionaal

Gamekings Redactie 26/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat krijg je als Tim Schafer en Ron Gilbert in een brainstorm sessie gooit? 2D!

Tim Schafer, designer van onder andere de klassiekers Psychonauts en Grim Fandango, zal voor Double Fine Productions met een klein team een nieuwe adventure game gaan ontwikkelen. Voor de financiering van Double Fine Adventure hebben ze een beroep gedaan op de donaties van het publiek. Nu de teller op Kickstarter al op meer dan 2 miljoen dollar staat, veel meer dan de beoogde $400.000, bestaat er geen twijfel dat de game er gaat komen. Wel is de vraag wat voor game Double Fine Adventure wordt.

In een gesprek met Ron Gilbert, de man achter Monkey Island, brainstormde Schafer over hoe de adventure eruit moet zien. Hoewel nog niets vast ligt en er zelfs input gegeven kan worden door de investeerders die via Kickstarter een donatie hebben gedaan, zijn de twee heren het er wel over eens dat de game in 2D gemaakt moet worden. “Eén van de redenen dat ik enthousiast was over het maken van een adventure game, is de mogelijkheid om met Nathan Stapley te werken, een artiest met een fantastische schilderstijl,” verteld Schafer.

De sessie van de twee reuzen binnen het Point-and-click genre heeft voorlopig geleid tot een 2D adventure met een fantastische schilderstijl. Ben jij ook zo benieuwd wat het uiteindelijke resultaat van Double Fine Adventure gaat worden?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch