Menu Premium

Doorgaan E3 2020 staat lichtjes op de tocht door Coronavirus

Jan Johan Beldrok 05/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben de vliegtickets al geboekt en onze slaapplekken (want veel meer is het niet) zijn gefixed. We zijn helemaal klaar voor de E3. Maar is de E3 wel ready voor ons? Dat is de grote vraag nu er in de staat Califonia een zogenaamde ‘state of emergency’ is afgekondigd. De gouverneur van de staat deed dit nadat er een oudere inwoner was overleden aan een infectie met het Coronavirus. Hij/zij had het virus opgelopen op een cruiseschip. En als de gouverneur gaat dwarsliggen of bepaalde restricties oplegt, dan kunnen de organisatoren van de E3, de ESA, nog zo veel willen, maar zijn wil is wet.

De productie van de E3 loopt geheel op schema

Tot gisteren meldde de ESA dat ze de situatie goed in de gaten hielden en dat de E3 gewoon doorging. De productie liep zelfs geheel volgens plan. “Everyone is watching the situation very closely. We will continue to be vigilant, as our first priority is the health, wellness and safety of all of our exhibitors and attendees. Given what we know at this time, we are moving ahead full speed with E3 2020 planning. Exhibit and registration sales are on track for an exciting show in June.”  Maar toen kwamen dus de maatregelen van de gouverneur…

‘We bekijken van dag tot dag wat mogelijk is’

De ESA moest daarop een nieuw statement uitbrengen aangezien de situatie veranderd was. De zelfverzekerde houding die men eerder toonde, was opeens weg. “The health and safety of our attendees, exhibitors, partners, and staff is our top priority. While the ESA continues to plan for a safe and successful E3 show June 9-11, 2020 — we are monitoring and evaluating the situation daily”. Oftewel, er wordt nu van dag tot dag bekeken of het event wel of niet door gaat. Zekerheid is er totaal niet meer aangezien het Coronavirus zich nog alles behalve laat bedwingen.

Een offline E3 wordt dan een online E3

Overigens is het de verwachting dat, mocht de E3 niet doorgaan, er dan niet niks gaat gebeuren. Dat gooit de planning van al die publishers teveel in de war. Er zullen dan in razend tempo talloze livestreams annex online persconferenties worden opgezet. Ook tof, maar niet zo vet als de beurs in Los Angeles zelf beleven.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch