Menu Premium

Door de nieuwe Xbox Live ToU kan Microsoft gegevens delen met derden

Gamekings Redactie 28/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer je gebruik maakt van de online diensten op je console, heb je automatisch te maken met een aantal regels waaraan je jezelf dient te houden. Een keer in de zoveel tijd worden deze regels gewijzigd en moet je ze opnieuw accepteren om gebruik te maken van de diensten. Vandaag is dat bij Xbox Live het geval en gelukkig heeft iemand de kleine lettertjes gelezen. Door de nieuwe Xbox Live ToU kan Microsoft gegevens delen met derden, waaronder een aantal diensten die beschikbaar zijn op de Xbox 360 en Xbox One.

Je kent het vast wel, dat je een lap tekst voor je neus krijgt van de Terms of Use en je deze op automatische piloot accepteert. Dat gaat over het algemeen goed, maar soms zitten er dingen tussen die je beter wel even had kunnen lezen. Gelukkig is Microsoft vandaag zo netjes om in een Xbox Wire-post te laten weten wat er in de Terms of Use van Xbox Live verandert.

Wanneer je de Terms of Use accepteert, mag Microsoft bepaalde gegevens delen met derde partijen. Het gaat om gegevens als je naam en adres, maar daarnaast ook je e-mailadres en leeftijd. Deze heb je natuurlijk ingevuld toen je een Xbox Live-account aanmaakte en vanaf het moment dat je de dienst wilt gebruiken, moet je de Terms of Use accepteren. Het is dus vanaf de aankomende keer dat je deze accepteert mogelijk dat partijen als Netflix, HBO Go, ESPN en Last.fm jouw gegevens krijgen van Microsoft. Dit zijn partners van Microsoft en vallen dus binnen de nieuwe regels.

Of het allemaal voor reclamedoeleinden bedoeld is, weten we pas als het gebeurt. Wellicht zorgt het ervoor dat Xbox 360 en Xbox One-bezitters hele vette aanbiedingen krijgen. Vooralsnog is het een kwestie van wel of niet de Terms of Use accepteren.

Door de nieuwe Xbox Live ToU kan Microsoft gegevens delen met derden

Door de nieuwe Xbox Live ToU kan Microsoft gegevens delen met derden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch