Menu Premium

Doom 3: BFG Edition releasedatum bekend

Gamekings Redactie 20/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Doom 3, je weet wel, die game waar je jaren geleden een nieuwe PC voor moest aanschaffen om het te kunnen spelen, komt nogmaals uit. Deze keer in de BFG Edition en wel op 19 oktober voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Naast het feit dat je nu waarschijnlijk geen nieuwe PC hoeft aan te schaffen om de game te kunnen spelen, krijg je meer dan alleen Doom 3. De BFG Edition bevat ook de originele Doom, Doom 2, de Doom 3, de uitbreiding Resurrection of Evil en nog een nieuw single-player verhaal The Lost Mission. Het laatste geeft je nog eens zeven extra Doom 3 levels om van te genieten.

Daarnaast heeft de game natuurlijk een oppoetsbeurtje gekregen met onder andere verbeterde rendering en lighting. De game ondersteund 3D en head-mounted displays. Het geluid doet het nu met in totaal zes speakers op 5.1 niveau. Oh, en voor we het vergeten, nu kun je jouw vrienden ook laten zien dat je goed bent in de game, want je kunt de gebruikelijke Achievements en Trophies verdienen op de consoles.

De fans die het gerotzooi met de zaklamp nog kunnen herinneren (je moest de zaklamp wegstoppen om je wapen te pakken, waardoor je niet meer zag waarop je aan het schieten was) zullen opgelucht ademhalen aangezien dat gelukkig ook verleden tijd is. De zaklamp houd je namelijk niet meer vast, maar zit heel handig hands-free aan je armour bevestigd. Ook heeft de game een checkpoint systeem. Hoef je dat saven niet meer zelf te regelen.

Kortom, vanaf 19 oktober kunnen alle Doom fans aan de slag met hun favoriete serie die beter is gemaakt dan ooit. Het wachten blijft daarna toch vooral op Doom 4. Wanneer denk jij dat je die kunt gaan spelen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch