Menu Premium

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op de Wii U

Gamekings Redactie 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De bekendste lenige primaat met rode das is niet vies van een vers potje liaanslingeren, knokken, barrel-lanceringen en heeft er zin in! Satoru Iwata brengt de scoop in de Nintendo Direct van vandaag, Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op de Wii U.

Donkey Kong maakte in 2010 een comeback met het ijzersterke Donkey Kong Country Returns voor de Nintendo Wii. De game bleek in goede handen bij Retro Studios, dat hun expertise al meerdere malen bewees met de Metroid Prime franchise. Het succes van Donkey Kong Country Returns werd herhaald met de port naar de Nintendo 3DS.

Nu houden Nintendo en Retro Studios het momentum erin door keihard een nieuwe bananenjacht te onthullen. Donkey Kong Country: Tropical Freeze is een volwaardig nieuwe game en komt uit voor de Wii U. Diddy en Donkey Kong hebben ruimte gemaakt voor de blond gelokte Dixie Kong die we kennen uit Donkey Kong Country 2 voor de Super Nintendo. De actie vindt wederom in klassiek 2D plaats, maar in sommige level secties neemt de camera een dynamisch standpunt in, zodat de actie spectaculair op de HDTV wordt getoverd. Denk aan de on-rails mine-kart gameplay en de vlieg levels, als je daar niet nog zware hartkloppingen van krijgt.

Het verhaal dat de, naar verwachting sublieme en vloeiende, platform-actie moet omlijsten is net zo simpel als anders. Donkey Kong Island wordt ingenomen door een leger Viking-achtige dieren en Donkey moet de dag gaan redden. Simpel en compleet bizar, en we willen het niet anders.

Het lijkt erop dat de must-haves eindelijk hun aantrede maken voor de Wii U, want Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt eind 2013 voor Wii U. Ga jij hiervoor een Wii U in huis halen?

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op de Wii U

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch