Menu Premium

Don Mattrick vertrekt mogelijk bij Microsoft

Gamekings Redactie 01/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Don Mattrick vertrekt mogelijk bij Microsoft, aldus verschillende bronnen die dicht bij het vuur zitten. Don Mattrick is al sinds jaar en dag eindverantwoordelijk voor de Interactive Entertainment tak bij Microsoft en daar lijkt nu mogelijk een eind aan te komen. Mattrick ondervond erg veel druk door het Xbox One DRM beleid, wat wel eens de sleutelrol kan zijn waardoor de stap naar Zynga wordt overwogen.

UPDATE: Het is officieel, Don Mattrick verlaat Microsoft en verruilt zijn baan bij de software gigant voor een plekje op de hoge piefen stoel van Zynga. Vanmiddag behandelden we het nog als een gerucht, een meest opmerkelijk gerucht, maar na een blogpost op de officiële website van Zynga valt er niet meer aan te twijfelen. Don zal vanaf volgende week functioneren als CEO van het social games bedrijf Zynga.

Don Mattrick werkte eerst vijfentwintig jaar voor Electronic Arts, waar hij na jaren van noeste arbeid de grote baas werd van verschillende grote game studios die EA bezit. In 2007 vond hij het tijd worden voor iets nieuws en ging werken bij Microsoft, waar hij vooral bekend werd als het gezicht tijdens diverse persconferenties, zoals laatst tijdens de presentatie van de Xbox One.

Volgens diverse bronnen zal Don binnenkort mogelijk toetreden tot een hoge functie bij Zynga. Ondanks dat er nog steeds niets is bevestigd wijzen alle berichten wel die kant op. Zynga is een game ontwikkelaar uit San Francisco, welke verschillende online browser games ontwikkelt voor onder andere Facebook en Google. Hun bekendste game kan toch wel FarmVille worden genoemd, de game waar vooral casual gamers en huisvrouwen een beetje boertje spelen op het platteland.

Don Mattrick heeft zich in de afgelopen jaren erg ingezet voor Xbox Kinect en is een van de grote mannen achter de Kinect 2.0. Ondanks de vele kritiek die Microsoft te verduren krijgt kun je niet anders dan toegeven dat Don voor een grote verschuiving in de game industrie heeft gezorgd. Een grote baas bij Zynga of bij Microsoft, twee functies waarin hij erg veel te zeggen heeft, hij gaat duidelijk niet in een hoekje zitten huilen wanneer een project niet helemaal lekker loopt. Eén ding is zeker, de naam Don Mattrick blijft nog wel even rondspoken in gameland.

Don Mattrick vertrekt mogelijk bij Microsoft

Don Mattrick vertrekt mogelijk bij Microsoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch