Menu Premium

Dit jaar komt er mogelijk een nieuwe Guitar Hero

Karim Shehata 24/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen het einde van het PlayStation 2-tijdperk naderde en de Xbox 360 zijn launch kende, verscheen er een werkelijk videogame fenomeen op de markt: Guitar Hero. De game werd bestempeld als één van de beste partygames ooit, terwijl er ook veel gamers waren die alle ziel en zaligheid in die game stopten. Guitar Hero en Rock Band stierven na 2010 echter een snelle dood, maar de laatste tijd borrelt het heel erg rond de muziekgames. Waar het al vrij zeker lijkt te zijn dat Harmonix bezig is met een nieuwe Rock Band-game, komen er nu ook geluiden uit het kamp van Activison over een nieuwe Guitar Hero.

Dit is althans wat Kotaku UK zojuist heeft gemeld op hun website. Zij zeggen namelijk uit twee betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat er een studio bezig is met een Guitar Hero-game. Dat dit het geval is, is misschien nog niet eens zo opmerkelijk. Wel is het opmerkelijk te noemen dat de game tijdens de E3 onthuld moet gaan worden en dan al eind dit jaar zal moeten verschijnen voor in ieder geval de PlayStation 4 en Xbox One. Deze nieuwe Guitar Hero-game zal, in het geval dat Kotaku over de juist info beschikt, wel een stuk serieuzer zijn dan zijn voorgangers. De cartoony style zal op de schop gaan en de game zal dus vooral weggelegd zijn voor mensen die iets serieuzer aan de slag willen gaan met de muziek-game.

De ontwikkelaar van deze game zal Vicarious Creations echter niet zijn. De studio heeft meerdere Guitar Hero-titels op haar naam staan, maar het lijkt te gaan om één van de studio’s van Activision in het westen van Noord-Amerika. Kotaku heeft ook om een reactie gevraagd van Activision, maar kreeg weinig te horen: “Wij reageren niet op speculatie, maar we hebben eerder al gezegd dat Guitar Hero als één van de grootste entertainment franchises ooit alleen terugkeert als we de juiste innovaties hebben gecreëerd om de game op de nieuwe generatie consoles te laten verschijnen.”

Zouden deze innovaties inmiddels gecreëerd zijn? Tijdens de E3 die op 16 juni van start zal gaan, merken we of een eventuele nieuwe Guitar Hero lulkoek is, of daadwerkelijk staat te gebeuren. Voor nu nemen we dit ‘nieuws’ echter met een flinke korrel zout.

Bron: Kotaku UK

Dit jaar komt er mogelijk een nieuwe Guitar Hero

Dit jaar komt er mogelijk een nieuwe Guitar Hero

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch