Menu Premium

Dit is waarom Final Fantasy populairder is dan Dragon Quest in het Westen, volgens Square Enix

Jeroen Wiersma 02/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je een game omschrijft met de woorden ‘RPG van Square Enix’, dan is de kans groot dat je maat Final Fantasy raadt, tenzij je maat uit het Oosten komt (en dan bedoel ik niet Hengelo, maar Japan), want dan is de kans ook groot dat hij Dragon Quest zegt. Maar waarom spelen wij die games hier in het Westen eigenlijk minder? Dit is waarom Final Fantasy populairder is dan Dragon Quest volgens Dragon Quest executive producer Yu Miyake.

In het blad EDGE vertelt Yu Miyake in een interview hier het één en ander over. Ten eerste heeft het te maken met het nostalgische gevoel dat gamers aan de series hebben verbonden. De Famicom zorgde er in Japan voor dat daar Dragon Quest veel gespeeld werd, terwijl in het westen vooral Final Fantasy VII een dikke hit was op de PlayStation. Yu Miyake denkt dat ze al veel eerder meer moeite hadden kunnen stoppen in het aan de westerse man brengen van Dragon Quest, dan hadden ze vandaag de dag dit probleem niet gehad. Daarnaast geeft Yu Miyake aan dat de grafische stijl van Dragon Quest in het Westen sneller als kinderlijk wordt gezien dan in het Oosten, waar de stijl alle leeftijden aanspreekt en de mensen weten dat het een volwassen game is.

Het overzees promoten van Dragon Quest wordt nu veel meer moeite in gestoken. Dat is ook te zien aan de spin-offs Dragon Quest Heroes en Dragon Quest Builders die hier zijn uitgebracht, en die tegelijkertijd ook de interesse in de hoofdserie moeten vergroten, aldus Yu Miyake. Betekent dit dat Dragon Quest XI, die in 2017 in Japan uit zal komen voor de PlayStation 4, Nintendo Switch en Nintendo 3DS, ook in het Westen gaat worden uitgebracht?

Bron: Nintendo Everything

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch