Menu Premium

‘Diskloze Xbox One moet al in mei van dit jaar verschijnen’

Hylke Haagsma 06/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als de geruchten waar zijn dan zal Microsoft deze E3 komen met een nieuwe generatie aan Xbox-consoles. Er lijkt echter daarvoor al iets te gaan gebeuren wat betreft Xbox hardware. Er zou namelijk een diskloze versie van de Xbox One S uitkomen.

All digital edition

Volgens Windows Central zou de console ergens in Mei uitkomen en de Xbox One S All-Digital Edition heten. Een hele mond vol dus. Je zou de console kunnen pre-orderen vanaf April. De diskloze Xbox zou een primeur zijn en zou de goedkoopste Xbox console tot nu toe zijn. Games kan je vervolgens digitaal kopen of via de Xbox Gamepass kunnen spelen. De Xbox One S All-Digital Edition was eerder bekend onder de naam ‘Xbox Maverick’.

Nieuwe consoles op de E3?

Als we de geruchten mogen geloven dan krijgen we deze E3, in juni dus, een aankondiging van de nieuwe generatie Xbox-consoles. Deze consoles zouden dan eind 2020 in de winkels moeten liggen.. en Halo Infinite zou een van de lanceringstitels zijn. We hebben slechtere geruchten gehoord…

Volgens de geruchten omvat de codenaam Xbox Scarlett meerdere apparaten. Volgens de Franse gaming website Jeuxvideo zouden de consoles de codenamen “Lockhart” en “Anaconda” hebben. Lockhart is de goedkopere versie waarop games alleen gedownload of gestreamd kunnen worden en de Anaconda is krachtiger en biedt nog gewoon ondersteuning voor traditionele schijfjes.

Beide apparaten krijgen volgens de geruchten een SSD die voor snellere laadtijden moet zorgen. De Lockhart en Anacconda beschikken over vier en twaalf teraflops, wat betekent dat de games standaard in full-hd worden weergegeven op de Lockhart en in 4k op de Anaconda. Dan het kostenplaatje. Altijd leuk. De Anaconda moet volgens de gossip rond de 500 dollar gaan kosten, een soortgelijke prijs als de Xbox One X. De prijs van de meer budgetproof versie genaamd Lockhart is nog niet bekend. 299 is wat ons betreft een hard prijsje…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch