Menu Premium

Digitale PC-games afgelopen jaar beter verkocht dan mobile games

Franky Mangal 27/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als het gaat om harde verkoopcijfers is 2015 een mooi jaar geweest voor games, zeker wat betreft de digitale verkoop. Alle platformen bij elkaar genomen is met digitale verkoop een omzet behaald van 61 miljard dollar. Dit is ook mede te danken aan de sterke verkoop tijdens de feestdagen. Opmerkelijk is het succes van digitale games op PC, die het afgelopen jaar beter zijn verkocht dan mobile games.

Digitale PC-games hebben bij elkaar ruim 32 miljard dollar omgezet, tegenover 25 miljard voor mobile games. Hierbij zijn alle games meegerekend, dus ook de free-to-play en de MMO’s. Ook de top-10 digitale games voor PC doen het bij elkaar beter dan de top-10 mobile games met 6,3 miljard tegenover 6,1 miljard. De lijsten worden aangevoerd door League of Legends, CrossFire en Dungeon Fighter Online voor PC en Clash of Clans, Game of War en Puzzel Dragons voor mobile.

Medeverantwoordelijk voor het succes op PC is ook de release van drie triple-A titels voor het platform. Zo zijn Grand Theft Auto 5, Fallout 4 en The Witcher 3 allemaal in 2015 op PC verschenen, titels die alle drie in de top-5 digitale PC-games staan. De top-3 best verkochte titels voor consoles bestaat niet geheel verrassend uit Call of Duty: Advanced Warfare, FIFA 15 en Grand Theft Auto 5.

Welke games heb jij afgelopen jaar gespeeld? Deel het met ons in de comments!

Bronnen: Develop, SuperData

Digitale PC-games afgelopen jaar beter verkocht dan mobile games

Digitale PC-games afgelopen jaar beter verkocht dan mobile games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch