Menu Premium

DICE ziet potentie in Titanfall’s cloud-AI techniek

Gamekings Redactie 29/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als groot fan van first-person shooters weet je waarschijnlijk ook welke ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor bepaalde games. Zo komt de Call of Duty-serie natuurlijk van Infinity Ward en Treyarch, werkt DICE altijd aan de Battlefield-games en is nieuwkomer Respawn Entertainment bezig met Titanfall. De twee laatstgenoemde games worden allebei uitgebracht door Electronic Arts en dat zorgt ervoor dat er goed naar elkaar gekeken kan worden. Battlefield-ontwikkelaar DICE ziet potentie in Titanfall’s cloud-AI techniek, maar is nog niet van plan dit toe te passen in hun serie.

“Cloud-AI techniek?”, hoor ik je denken. Ja, dat heeft wellicht wel wat uitleg nodig, mocht je al het nieuws rondom Titanfall niet op de voet gevolgd hebben. In de eerste game van ontwikkelaar Respawn Entertainment komen namelijk computergestuurde vijanden en bondgenoten je kapot schieten en ondersteunen op het strijdveld. Dat is niet iets nieuws, behalve dat er door middel van je internetverbinding wordt berekend hoe deze zich gaan gedragen. Uitkomst: Het is minder voorspelbaar en eerlijk is eerlijk, het is wel heel vet als er nog meer gaande is tijdens online matches. Eén van de grootste charmes van online gamen is natuurlijk dat je tegenstander minder voorspelbaar is dan een computergestuurde vijand en dit moet ervoor zorgen dat het allemaal veel realistischer wordt.

Als het aan DICE ligt, zien zij wel potentie in deze nieuwe techniek. Toch is het nog niet hun plan deze ook toe te passen in hun eigen Battlefield-serie. Volgens hen is die keuze gebaseerd op wat de fans ervan vinden. Fans zouden namelijk het gevoel kunnen krijgen dat de AI-gestuurde vijanden oneerlijk sterk zouden kunnen zijn, terwijl het niets meer te maken heeft met verliezen doordat de ander simpelweg een betere gamer is. Het zou de balans kunnen verstoren, aldus DICE. Daarnaast is het in Battlefield 4 al mogelijk om met 64 man tegelijk te spelen, waardoor er alleen genoeg actie op het slagveld aanwezig is.

Wellicht dat DICE zich bedenkt en gaan we in Battlefield 5 nóg meer chaos zien. Eerst moeten we nog maar eens zien hoe Titanfall en Battlefield 4 het gaan doen in de praktijk. Battlefield 4 komt hier uit op 1 november voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en op 29 november voor de PlayStation 4. De Xbox One-versie komt uit wanneer deze console in Nederland verschijnt. Wat Titanfall betreft, weten we alleen dat ‘ie in het eerste kwartaal van 2014 uitkomt.

DICE ziet potentie in Titanfall's cloud-AI techniek

DICE ziet potentie in Titanfall’s cloud-AI techniek

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch