Menu Premium

DICE toont screenshots van Battlefield 4 tech demo op iOS

Karim Shehata 06/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Erg veel games zijn op het moment al present op de App Store van Apple of op Google Play voor Android-toestellen. Of het nu in de vorm van een volledige game is zoals bijvoorbeeld het geval is met FIFA 15, of als companion app: onze smartphones zijn tegenwoordig in ieder geval nuttig gebleken voor games in het algemeen. DICE probeert op dit moment ook iets te doen met smartphones en tablets, en daarom is de ontwikkelaar met iets opmerkelijks bezig: de ontwikkelaar probeert Battlefield 4 draaiende te krijgen op iOS.

Alhoewel het hier om een tech demo gaat en het nog helemaal niet zeker is of we ooit een officiële release te zien krijgen op Apple’s mobiele apparaten, is het in ieder geval tof dat DICE laat weten serieus te kijken naar een Battlefield release op smartphones en tablets. “Het is een flinke uitdaging om Battlefield 4 te porten naar iOS”, aldus Frostbite Go’s program manager Kristoffer Benjaminsson. “Om dynamische features zoals verwoestingen en lichteffecten mogelijk te maken, gebeuren de meeste dingen in de Frostbite engine in realtime. Dit eist nogal wat op van de prestaties om zo dus grote, zeer gedetailleerde werelden weer te geven in hoge kwaliteit”. Benjaminsson voegt hier aan toe dat DICE op iOS wat betreft features al erg ver is, maar dat hardware en software beperkingen er voor zorgen dat de game op bepaalde aspecten toch wel iets teveel moet inleveren om lekker te draaien op bijvoorbeeld een iPad.

Volgens Benjaminsson werd alles echter anders toen Apple ‘Metal’ introduceerde, een nieuwe low-level graphics API, waarmee DICE dus van alle hardware en software capaciteiten gebruik kon gaan maken. “Samen met de laatste hardware apparaten, zorgt Metal ervoor dat we visueel en qua objecten écht kunnen uitpakken op iOS”, zegt Benjaminsson. Hij voegt hier aan toe dat er zelfs nog ruimte is voor verbetering.

Of we Battlefield ooit nog gaan zien op iOS of andere mobiele apparaten valt dus te betwisten, maar dat je met smartphones en tablets meer kunt dan ‘appen’ en je Facebook checken, maakt DICE hiermee nogmaals duidelijk. De screenshots die je onder dit bericht ziet zijn afkomstig uit de Rogue Transmission map, die DICE dus draaiende heeft gekregen op iOS.

DICE toont screenshots van Battlefield 4 tech demo op iOS

DICE toont screenshots van Battlefield 4 tech demo op iOS

DICE toont screenshots van Battlefield 4 tech demo op iOS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch