Menu Premium

DICE toont de Commander Mode van Battlefield 4

Gamekings Redactie 10/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

DICE toont de Commander Mode van Battlefield 4 tijdens de EA E3 2013 persconferentie. Bij de vorige Battlefield titels stond de multiplayer al enorm hoog in het vaandel en dat zal bij Battlefield 4 ook niet anders zijn.

Tijdens de persconferentie werd er door 64 man live gespeeld en DICE heeft er goed zijn best op gedaan. Het Multiplayer avontuur begint achter in een helikopter samen met je teamgenoten. Je wordt gedropt op een plein waar iedereen uitstapt en je van de Commander te horen krijgt checkpoint Bravo te bestormen. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je de opdracht door te gaan naar het volgende doel. Natuurlijk zit de vijand overal, dit merk je zeker wanneer de speler naar de kade rent om een boot te pakken. Eenmaal op het water wordt goed zichtbaar wat DICE allemaal wil met deze game, een enorm grote map, veel spelers, bruut geweld en allemaal van een niveau waar menig gamer zijn vingers bij af likt. Wat opvalt is het detail van de omgeving, waarvan ik nog niet kan zeggen of dit bij de map hoort of achtergrond is.

Wanneer de speler live in een grote wolkenkrabber loopt komt de Commander mode goed naar voren. Hij kijkt door een kapot raam naar beneden en ziet de vijand. Hij vraagt de Commander deze uit te schakelen en voor je het weet wordt er een raket afgevuurd en zijn de zielen van de soldaten op een plek waar ze waarschijnlijk heel veel rust zullen vinden.

De Commander mode gaat verder waar dit ophield in eerdere Battlefield titels. Zo is het mogelijk met je tablet de Commander te spelen terwijl je achter je console gewoon lekker aan het knallen bent. DICE doet vermoeden dat deze twee onderdelen van de game enorm goed te combineren zijn.

Als klap op de vuurpijl wordt de wolkenkrabber dusdanig beschadigd dat je er noodgedwongen uit moet springen met je parachute. Veilig op de grond kijkt de speler naar boven, waarna het gehele kolossale gebouw instort.

Battlefield 4 van DICE laat een onwijze vorm van innovatie zien door de Commander mode naar de mobiele apparaten te halen. De toon is in ieder geval gezet en DICE legt de lat enorm hoog! Het is nog even wachten of ze alle verwachtingen kunnen waarmaken, maar na wat ze ons hebben laten zien kan je toch wel stellen dat Battlefield 4 waarschijnlijk een van de meest grandioze games wordt van dit jaar.

Wordt Battlefield 4 van DICE net zo’n groot succes als de eerdere Battlefield games?

DICE toont de Commander Mode van Battlefield 4

DICE toont de Commander Mode van Battlefield 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch