Menu Premium

DICE maakt geen compromis op het gebied van Battlefield 4’s graphics

Gamekings Redactie 16/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De bèta van Battlefield 4 is ten einde, waardoor we klaar zijn met het krijgen van een voorproefje. Eerlijk is eerlijk: op grafisch vlak was het niet compleet je van het, maar dat heeft uiteraard te maken met het feit dat het een lichte download moest zijn voor iedereen die de game wilde testen. Volgens de ontwikkelaar wordt het grafisch wel heel degelijk heel goed. DICE maakt geen compromis op het gebied van Battlefield 4’s graphics en wil kosten wat kost het onderste uit de kan halen op elk platform. Een mooi uitgangspunt, toch?

We hebben op het moment te maken met een periode waarin we de overstap van de huidige consoles naar next-gen gaan maken en dat zorgt ervoor dat er ook verschillende versies van Battlefield 4 gaan verschijnen. Het is niet meer dan logisch dat er dan gekeken gaat worden naar het verschil tussen bijvoorbeeld de PlayStation 3-versie én de PlayStation 4-versie, net zo goed als de versies op Microsoft’s consoles en de PC. Toch is dat niet helemaal eerlijk volgens DICE. DICE’s executive producer Patrick Bach zei dat tijdens een interview met OXM.

“Het is grappig dat je erover begint. Het doet me denken aan de ontwikkeling van Battlefield 3. We maakten toen een game die er geweldig uitzag op de PC en tevens ook de PlayStation 3 en Xbox 360. Toch zagen deze versies er minder uit dan de PC-versie en daar kregen we veel klachten over”, aldus Bach. “Je moet de verschillende versies van een game niet vergelijken, maar kijken naar andere games op hetzelfde platform. We kregen de vraag waarom de game er niet zo goed uitziet als op de PC en ik kan niets anders zeggen dan dat we het onderste uit de kan halen op elk platform.”

Volgens Bach zijn ze ook met Battlefield 4 hard aan de slag om de game er zo goed mogelijk uit te laten zien. Mocht je dus een hele dikke game-PC hebben staan, moet Battlefield 4 een pareltje worden. Als je dan kijkt naar de versies op de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn deze beduidend minder mooi, maar wel het beste dat er uit deze consoles gehaald kan worden. Bach: “We krijgen nog steeds vergelijkingsvideo’s en worden daar op beoordeeld. We konden ervoor kiezen de lat te leggen op de hoogte van de PlayStation 3- en Xbox 360-versies, maar dat is niet hoe we zijn”, zo vervolgt Bach het interview.

Op 29 oktober ligt Battlefield 4 in de winkels voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De PlayStation 4-versie komt op 29 november en de Xbox One-versie laat hier op zich wachten tot 2014. Ik zie de vergelijkingsvideo’s tegemoet!

DICE maakt geen compromis op het gebied van Battlefield 4's graphics

DICE maakt geen compromis op het gebied van Battlefield 4’s graphics

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch