Menu Premium

DICE bevestigt Kinect-ondersteuning voor Battlefield 4

Karim Shehata 10/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is de laatste tijd veel gezegd en geschreven over de nieuwe Kinect-sensor voor de gloednieuwe Xbox One. Hoewel Kinect 2.0 veel meer mogelijkheden in huis heeft dan de huidige sensor voor de Xbox 360, ging het de laatste tijd vooral over het feit dat de ‘’slimme camera’’ verplicht aangesloten moet zijn op de Xbox One, wat zou leiden tot privacyschending. Door al het gedoe rondom de nieuwe sensor zouden we bijna vergeten dat het apparaat bestaat om games te ondersteunen, maar de Battlefield ontwikkelaar herinnert ons daar aan, want DICE bevestigt Kinect-ondersteuning voor Battlefield 4.

Dit bevestigt Karl Magnus Troedsson, manager van de ontwikkelaar, in de nieuwste GameInformer. ‘’We hebben een redelijk zakelijke blik op de nieuwe Kinect’’, aldus Troedsson.’’ In plaats van alles in de game te laten besturen door de sensor, kijken wij alleen naar de aspecten waar Kinect een toevoeging zou kunnen zijn’’, aldus de veelbelovende woorden van Karl Magnus Troedsson.

‘’Als je kijkt naar bijvoorbeeld Battlefield, zie je meteen dat het heel erg gaat om hoeveel ‘’skills’’ jij hebt in de game. Een controller is van groot belang voor de game, want je moet heel precies kunnen zien wat je aan het doen bent. Dat is de reden waarom we goed hebben gekeken naar hoe we Kinect gaan implementeren in de game’’, aldus een vastberaden Troedsson. De man vervolgt door te vertellen dat een volledige Kinect besturing niet past bij een game als Battlefield, ‘’want dan zouden we eigenlijk een hele andere shooter moeten maken’’.

Volgens Troedsson zijn er wél andere dingen die in Battlefield 4 goed overgenomen zouden kunnen worden door de Kinect.’’ Echter hebben wij op dit moment niets aan te kondigen over waar in de game wij de Kinect sensor implementeren”, aldus Troedsson.

Het lijkt er dus op dat we voor de verandering eens niet als een psychopaat door de woonkamer staan te springen met een actie-game die Kinect ondersteunt. Hoewel zoals gezegd het nog onduidelijk is op welk gebied Kinect iets moet gaan betekenen voor Battlefield 4, is wel bevestigd dat de game ondersteuning biedt voor de sensor. Persoonlijk word ik er niet warm of koud van, maar interessanter vind ik jullie mening over de Kinect-ondersteuning in Battlefield 4.

DICE bevestigt Kinect-ondersteuning voor Battlefield 4

DICE bevestigt Kinect-ondersteuning voor Battlefield 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch