Menu Premium

DICE belooft Battlefield 4 te blijven ondersteunen

Gamekings Redactie 29/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eerste informatie van Battlefield Hardline ligt op straat en het is ondertussen al duidelijk dat dit dé najaarsshooter voor uitgever Electronic Arts wordt. Battlefield 4 is echter nog geen jaar oud en er zijn voor deze game zeker nog wat puntjes op de i te zetten. Per update is het voor iedereen verschillend wat er mis mee is, want waar de één zegt dat er nog problemen zijn, heeft de ander de indruk dat de game als een zonnetje loopt. Dat er een nieuwe Battlefield-game aankomt, betekent niet dat het vorige deel in de vergetelheid raakt en ontwikkelaar DICE belooft Battlefield 4 te blijven ondersteunen. Dit laat General Manager bij DICE Karl Magnus Troedsson weten op de officiële Battlefield-website.

Troedsson begint zijn blogpost met aangeven dat hij ook wel weet dat de meesten van ons ondertussen wel van Battlefield Hardline gehoord hebben en vertelt hoe ook hij vrij enthousiast is over het nieuwe concept. DICE is echter niet verantwoordelijk voor deze game, gezien Visceral Games het ontwikkelen van Battlefield Hardline op zich neemt. Dat betekent dat ze bij DICE zich nog steeds kunnen richten op Battlefield 4. Teams in Stockholm, Uppsala en Los Angeles gaan zich bezighouden met bug fixes en nieuwe content voor de game, waardoor deze nog lang levend moet blijven.

Daarnaast wordt ook aangegeven dat er een flinke Battlefield 4 netcode update aankomt en dat er een uitbreiding komt van de Community Test Environment. Hierdoor moet het voor meer spelers mogelijk zijn om nieuwe content voor Battlefield 4 te testen. Ook worden er nieuwe features toegevoegd die door de community gewild zijn.

Volgens Karl Magnus Troedsson is Battlefield 4 één van hoogste prioriteiten voor DICE op dit moment en komt het ondersteunen van Visceral Games bij het ontwikkelen van Battlefield Hardline op een tweede plek. De games van DICE worden door Troedsson een service genoemd, waarvan zij continu de kwaliteit willen blijven verbeteren. Goed nieuws voor hen die bang waren dat Battlefield 4 wordt losgelaten wanneer Battlefield Hardline uitkomt, want dat blijkt dus niet het geval.

DICE belooft Battlefield 4 te blijven ondersteunen

DICE belooft Battlefield 4 te blijven ondersteunen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch