Menu Premium

Diablo IV niet offline speelbaar en zal microtransactions hebben

Reilly 02/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren was de grote dag voor Blizzard: De opening ceremony van Blizzcon. Blizzard had iets goed te maken na de debacles van afgelopen jaar (en nog vorig jaar met Diablo: Immortal). Gevolg: Diablo IV werd met veel bombarie uit de doeken gedaan met zowel een vette CGI trailer als een gameplay trailer. Meer details over het spel zijn de afgelopen 24 uur naar buiten gekomen. Helaas zullen de details niet iedereen gelukkig stemmen…

Geen Offline Mode

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: Het spel zal niet offline te spelen zijn. Ten alle tijden zal er een internet verbinding nodig zijn om het spel te spelen. Lead designer Joe Shely had hier het volgende over te zeggen:

There’s a large, seamless, connected, and shared space in the world, going down into dungeons, being able to group with your friends, trading and PvP. We feel that the best way to experience that is in a world that is online.

Afgaande op zijn woorden lijkt Diablo IV dus wel wat weg te hebben van een MMO. Dat betekent echter niet dat het spel niet solo te spelen zal zijn, maar wel dat je ook als solo speler nog steeds een internet connectie moet hebben. Dit is niet helemaal nieuw voor Diablo. Hoewel console spelers wel Diablo III offline kunnen spelen, is dat niet mogelijk bij de PC versie. Met Diablo IV zal het dus op geen enkel platform meer mogelijk zijn.

Microtransacties

Tsjah. Wat valt er nog over te zeggen. Diablo IV zal microtransacties bevatten. Een developer bevestigt dit in een interview.

Misschien dat, gezien de online-focus van Diablo IV, Blizzard een mooie kans ziet om cosmetische items te verkopen. In ieder geval hopen we niet dat Blizzard van plan is om pay-to-win items te verkopen. Dat zou het PvP onderdeel van Diablo IV wel een beetje verpesten tenslotte.

Al dit gezegd hebbende heeft Blizzard nog genoeg tijd om zich te bedenken. Game direction Luis Barriga zegt namelijk dat de game nog lang niet uit komt. “We’re not coming out soon – not even Blizzard soon”.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch