Menu Premium

Diablo 3’s Public Test Realm onthult onaangekondigde veranderingen in patch 1.0.5

Gamekings Redactie 24/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Om spelers alvast de veranderingen die de aankomende grote patch van Diablo 3 met zich mee brengt te laten ontdekken, heeft Blizzard een PTR, Public Test Realm opgezet. Dit is de eerste keer dat Blizzard dit voor Diablo heeft gedaan en misschien wel meteen de laatste, want Diablo 3’s Public Test Realm onthult onaangekondigde veranderingen in patch 1.0.5.

Spelers hebben de bestanden die je voor de patch moet downloaden flink uitgeplozen, ‘data-minen’ op z’n nerds, en zijn zo op diverse items en gebieden uitgekomen die onherroepelijk duiden op een PvP-gameplay element. Namen als ‘pvp_anti_cold’, ‘pvp_med’ en ‘pvp_token’ doken op tussen de patch bestanden. Ook zijn er al echte in-game beelden van mogelijke PvP arena’s te vinden. Deze zijn nog niet af, maar geven al wel een idee van hoe het er uit gaat zien.

Het PvP-en gaat in ieder geval bestaan uit een Team Deathmatch modus, waarbij PvP tokens te verdienen zijn. Met deze tokens kun je hoogstwaarschijnlijk nieuwe uitrusting kopen, maar hoe het precies in elkaar steekt, is nog niet duidelijk. Wel zijn er verschillende PvP ranks, je kunt de titel Scout, Grunt, Sergeant, Senior Sergeant, First Sergeant en Stone Guard vrijspelen.

Het Player versus Player element zit nog niet in de vijfde grote patch, maar enkele onderdelen zitten er al wel in. De kans is dus groot dat hetgeen waar bijna alle Diablo fans al maanden op wachten, het competitief afslachten van, niet demonen maar elkaar, met de volgende patch dan toch eindelijk komt.

Behalve informatie over het PvP element zijn er ook vele andere dingen bekend geworden door naar de zogenaamde ‘strings’ te kijken, overigens niet te verwarren met die fijne dingetjes die dames dragen. Zo zijn er nieuwe items ontdekt, nieuwe ‘uber’ monsters, maar ook veranderingen aan het uiterlijk van de game.

De PTR is momenteel offline gehaald door Blizzard, maar komt snel online. Dus is het ook nog voor jou mogelijk om patch 1.0.5 even te checken voordat deze officieel uitkomt. Om toegang te krijgen kun je via je Battle.net account een speciale PTR account aanmaken, waarmee je de benodigde data kunt downloaden en kunt inloggen met je eigen personage. 

Diablo 3's Public Test Realm onthuld onaangekondigde veranderingen in patch 1.0.5

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch