Menu Premium

Diablo III: Reaper of Souls is 2,7 miljoen keer verkocht

Lisette Atsma 03/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je leest het goed: de eerste uitbreiding van Diablo III kent een ongekende populariteit. Zowel online als bij gewone winkels gaan de exemplaren als warme broodjes over de toonbank. De game is nog niet eens wereldwijd beschikbaar, maar Diablo III: Reaper of Souls is 2,7 miljoen keer verkocht. Daarnaast is er op Twitch bekendgemaakt dat er op de dag van release meer dan 2,4 miljoen mensen waren die naar streams van de game keken.

De launch van de uitbreiding ging gelukkig een heel stuk beter dan de release van de originele game. Toen waren Blizzard’s servers totaal niet voorbereid op het enorme verkeer en lagen ze er om de haverklap uit, als je überhaupt al kon spelen. Blizzard heeft aangegeven dat ze heel blij zijn dat de spelers zoveel plezier hebben met de veranderingen die zijn gemaakt. “Met Reaper of Souls wilden we al de dingen benadrukken waar Diablo-fans door de hele reeks heen van gehouden hebben; van de donkere gotische setting tot enorme hopen aan geweldige loot”, aldus Mike Morhaine, Blizzard’s CEO en tevens de oprichter van het bedrijf.

De nieuwe uitbreiding bracht veel veranderingen met zich mee. Niet alleen nieuwe content in de vorm van een extra act en een nieuwe class in de vorm van de Crusader, welke zich specialiseert in defensief spelen en heilige aanvallen. Op 25 februari was er namelijk al een patch omde release van de uitbreiding voor te bereiden. Met deze patch ging onder andere het veelal gehate Auction House de deur uit, en werd het loot-drop systeem compleet omgegooid. Zo werd de kans dat je loot vindt met de stats voor de character die waarmee je speelt veel groter.

Diablo III: Reaper of Souls moet in Zuid-Amerika en Rusland nog uitkomen, waardoor de de uiteindelijke cijfers hoogstwaarschijnlijk dus nog veel hoger komen te liggen. Toch is de verkoop van de uitbreiding bewonderingswaardig, vooral gezien de kritiek die op de originele game werd geuit. Ook zijn er nog versies in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en Xbox One, maar releasedata voor deze zogeheten Ultimate Evil Editions, waarin Diablo III en Reaper of Souls verpakt zitten, zijn nog niet bekendgemaakt.

Diablo III: Reaper of Souls is 2,7 miljoen keer verkocht

Diablo III: Reaper of Souls is 2,7 miljoen keer verkocht

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch