Menu Premium

Diablo 3 verschijnt 3 september op de PlayStation 3 en Xbox 360

Gamekings Redactie 06/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar het avontuur al eerder begon voor PC-gamers, kunnen nu eindelijk consolebezitters ook aan de slag met de goed ontvangen Blizzard game. Diablo 3 verschijnt 3 september op de PlayStation 3 en Xbox 360, iets waar heel veel mensen enthousiast van worden.

Toen vorig jaar mei Blizzard met Diablo 3 kwam, waren er veel mensen die daar een gat in de lucht door sprongen. De game had namelijk twaalf hele jaren op zich laten wachten na Diablo 2. De gevoelens waren echter dubbel bij de lancering, want ondanks dat Blizzard een ontzettend goede game had neergezet, was niet iedereen te spreken over het feit dat je altijd online moest zijn om de game te spelen. Daar kwamen ook nog wat serverproblemen bij, wat een kleine smet was op de verder succesvolle release van de game. Ondertussen is duidelijk dat de consoleversies niet met dit systeem gaan werken, wat een opluchting voor menig gamer zal zijn.

Destijds waren er al mensen die het gevoel hadden dat de game ook geschikt zou zijn om met een controller te spelen, omdat het systeem minder complex in elkaar stak dan veel andere dungeon crawlers. Dit gevoel werd bevestigd toen Blizzard tijdens de persconferentie van de PlayStation 4, afgelopen februari, aankondigde Diablo 3 ook uit te brengen op PlayStation 3 en PS4. Het was echter nog niet geheel duidelijk wanneer we een release konden verwachten, maar daar is nu helderheid over. Diablo 3 verschijnt namelijk 3 september op de PlayStation 3 en Xbox 360 en zal later ook op de Playstation 4 verschijnen. Opvallend is dat de game nu ook verschijnt op de Xbox 360, waar in eerste instantie de game alleen op de consoles van Sony zou verschijnen. Of dit ook een lancering op de Xbox One betekent, is niet bekend. Mocht dit het geval zijn, dan zal Blizzard dit uiteraard laten weten.

Ga jij Diablo 3 helemaal grijs spelen op je console, zoals veel PC-gamers al gedaan hebben?

Diablo 3 verschijnt 3 september op de PlayStation 3 en Xbox 360

Diablo 3 verschijnt 3 september op de PlayStation 3 en Xbox 360

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch