Menu Premium

Deze lente vervangt Valve Steam Greenlight door Steam Direct

Ridho Hidayat 10/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve is druk aan het werk! Eerder vandaag kon je al lezen dat Valve bezig is met 3 nieuwe VR-titels, en binnenkort komt het bedrijf achter Steam ook nog eens met een nieuwe service. Deze lente vervangt Valve Steam Greenlight door Steam Direct!

Steam Greenlight is een feature op Steam waarmee gebruikers mee kunnen bepalen welke games worden uitgebracht op het digitale distributieplatform. Het doel van de service is dat de drempel lager wordt voor ontwikkelaars om hun games op Steam uit te brengen. Ondanks dat de service een aantal grote succesverhalen kent, bracht het ook een aantal problemen aan het licht. Zo was de service regelmatig onvoorspelbaar voor ontwikkelaars en gaven verschillende ontwikkelaars gratis games weg in ruil voor positieve stemmen, wat de kwaliteit niet ten goede kwam. Valve moest dus aan de slag om het proces van het uitbrengen van games te verbeteren en om meer manieren te vinden die de consument verbinden met het type content waar ze naar zoeken.

Daarom komt Valve dus met een nieuwe service: Steam Direct. Deze service moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid ingezonden games beter gereguleerd wordt. Ontwikkelaars moeten straks namelijk aanvraagkosten betalen per game die ze op Steam willen uitbrengen, al kunnen deze kosten later wel vergoed worden. De precieze hoogte van deze kosten moet nog bepaald worden.

Al met al moet Steam Direct de volgende stap worden in het proces om Steam te verbeteren. Het moet een platform worden dat ontwikkelaars, die games van hoge kwaliteit maken en gamers eerlijk behandelen, de gelegenheid geeft om hun games aan de gamer te brengen.

Deze lente vervangt Valve Steam Greenlight door Steam Direct. Heb jij goede ervaringen met Steam Greenlight? Of ben je blij dat het de deur uit gaat, en hoop je dat Steam Direct een positieve verandering met zich meebrengt? Laat het weten in de comments!

Bron: Steam / PC Gamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch