Menu Premium
Loading...

Devs Watch Dogs 2 praten je bij over hacken en Dedsec

Mark Hoogland 10/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De release van Watch Dogs 2 kruipt gestaag naderbij, en de beelden die we tot dusver gezien hebben beloven een game die een stuk kleurrijker is dan zijn voorganger uit 2014. Vandaag lanceerde Ubisoft een nieuwe video, waarin de developers achter Watch Dogs 2 meer uit de doeken doen over de hackerscultuur waarbinnen hoofdpersoon Marcus opereert. Check de video en leer meer over Dedsec!

In de eerste game speelde het activistische clubje Dedsec voornamelijk een obscure rol op de achtergrond, zonder dat we daadwerkelijk veel te weten kregen over de organisatie. In het vervolg komt daar verandering in, als we de makers van Watch Dogs 2 mogen geloven. Men heeft bovendien hackers uit de community ingezet om als consultants te fungeren tijdens het productieproces. Naast het punky DIY-design van de outfits gaan we dit ook terugzien in de manier waarop het hacken in de game qua gameplay aansluit op hacken in de echte wereld. Zou dit het einde betekenen van de Pipe Dream-achtige mechanics uit de eerste game? One can only hope…

Naast het omver schoppen van corrupte organisaties en shady overheden wil Dedsec natuurlijk ook gewoon een partijtje lol hebben. Zodoende is de speelwereld van Watch Dogs 2 een stuk kleurrijker, vrolijker zelfs, dan het grauwe Chicago van Aiden Pearce. De hacking scene van Dedsec loopt over van felle kleuren, popart-achtig design en speelse animaties, geïnspireerd door onder meer ouwe horror als animated GIFs. Of het er bij Anonymous ook allemaal zo hip en arty aan toegaat valt te betwisten, maar Ubisoft drukt ons voor Watch Dogs 2 in elk geval op het hart: hacken is fun!

Watch Dogs 2 verschijnt op 15 november voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wat vind jij van de minder serieuze, hippere sfeer van de game ten opzichte van z’n voorganger? Brand los in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch