Menu Premium

Details van de Wii U internet browser zijn onthuld

Gamekings Redactie 04/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Details van de Wii U internet browser zijn onthuld op de Nintendo website. Tijd dus om te kijken of we straks met de Wii U vanaf de bank zitten te surfen, of toch liever de lange weg naar de PC blijven maken.

Hier zijn de specs zoals die op de website van Nintendo worden gegeven. De Wii U zal gebruik gaan maken van de NetFront Browser engine, dat is dezelfde die ook voor de 3DS, Vita en de Playstation 3 is gebruikt. Je kunt op de Wii U tijdens het gamen van de browser gebruik maken en je kunt ook op het internet met de GamePad controller, terwijl je tv kijkt.

De browser is niet compatible met plug-ins, dus geen Adobe Flash. Het zal ook niet mogelijk zijn om via de browser afbeeldingen te uploaden of op te slaan. Omdat de GamePad alleen reageert op single-touch input is het niet mogelijk om in, of uit te zoomen door je vingers naar elkaar toe, of van elkaar af te bewegen.

De Wii U browser weet wel raad met HTML 5, zo blijkt uit een test van een website waar de browser een rating van 323+8 punten krijgt, uit een maximum van 515. Dat is een score die uit torent boven andere console browsers en het is zelfs hoger dan de score van Internet Explorer 10 op PC’s.

Vanaf 30 november kun je echt kijken wat je van de Wii U en diens internet browser vindt, want dan ligt de console in Europa in de winkels.

Details van de Wii U internet browser zijn onthuld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch