Menu Premium

Details Google Stadia komen aankomende zomer

Gert 26/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds dat Google Stadia uit de doeken is gedaan bij de GDC is het stil rondom de nieuwe gaming service. Echter geeft Google via Twitter aan dat meer informatie er aan zit te komen. Google belooft deze zomer informatie rondom prijzen, game aankondigingen en info met betrekking tot de launch van Google Stadia.

Gamen in de cloud

Stadia is een game streaming service waarbij gebruikers games kunnen spelen op elk willekeurig platform dan ook. Hierbij worden desktops, laptops, televisies, tablets en telefoons ondersteund en kan men binnen elk medium gemakkelijk overschakelen naar de andere. Dit kan omdat men gebruik maakt van de cloud. Bekend is dat onder andere Assassin’s Creed Odyssey en Doom Eternal al bevestigd zijn voor de gaming service.

Competitie

Niet alleen Google werkt aan game streaming services. Concurrent Microsoft heeft recentelijk project xCloud laten zien waarbij Forza Horizon 4 werd gespeeld met een mobiele telefoon. Microsoft geeft aan dat het testen van de service later dit jaar op de planning staat.

Wat vinden jullie

Hebben jullie games het liefst fysiek in de handen of juist liever digitaal? Denken jullie dat gaming via de cloud een succes kan zijn of gooit de latency roet in het eten?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch