Menu Premium

Derde exclusieve Nintendo Sonic game verschijnt mogelijk in 2014

Gamekings Redactie 04/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sega en Nintendo, de ooit aan elkaar gewaagde rivalen sloten niet lang geleden de handen ineen in een deal waarvan destijds niemand had durven (of willen) dromen. Sega ontwikkelt in samenwerking met Nintendo maar liefst drie exclusieve Sonic games voor zowel de Wii U als de Nintendo 3DS. Na Mario & Sonic at the Olympic Games maakte de tweede game in deze reeks de tongen los met de trailer van Sonic: Lost World, waarin ‘the blue blur’ niet onopvallend leent van Mario’s meest recente intergalactische avonturen. De derde exclusieve Nintendo Sonic game verschijnt mogelijk in 2014, wat betekent dat de deal niet van lange termijn is.

Als je in het 16bit tijdperk de ballen had om een toekomstbeeld te schetsen waarbij Sega en Nintendo vredig samenwerken, dan betekende dat een enkeltje brandstapel. Maar na de treurige val van de Sega Dreamcast zijn met name Sonic games zo’n beetje op alle mogelijke platformen verschenen.

Een dergelijke samenwerking zagen we al in de Mario & Sonic At the Olympic Games, wat ook nu onderdeel uitmaakt van deze drie-game deal. In welk genre de derde exclusieve Sonic game gaat passen, is nog een raadsel. Gezien de aard van de andere twee games, namelijk een sportgame en een pure platformgame, is de hoop op een mogelijk derde Sonic Adventure niet ongegrond.

Zowel de Wii U als Sonic hebben baat bij goede games, en zoals het ernaar uitziet komt Sonic de laatste jaren redelijk terug in vorm. De Sonic Colors en Sonic Generations games werden namelijk door zowel de critici als door de consument goed ontvangen. In samenwerking met Nintendo, het bedrijf dat met name door platformers is groot geworden, worden de volgende Sonic games misschien wel voorzien van een nieuwe frisse glans.

Wat zou jij het liefst zien in de derde exclusieve Sonic game?

Derde exclusieve Nintendo Sonic game verschijnt mogelijk in 2014

Derde exclusieve Nintendo Sonic game verschijnt mogelijk in 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch