Menu Premium

Death Stranding loopt een klein beetje vertraging op

Hylke Haagsma 06/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens Hideo Kojima loopt Death Stranding een kleine vertraging op wat betreft de originele plannen voor de release date. Kojima gaf dit aan in een interview met J-Wave.

Wat is een kleine vertraging

“It’s common for studios to fall behind their planned release date, and Death Stranding is very slightly behind our initial plan, but not behind by much.”, vertelde Kojima. Op een bepaald moment liet Kojima doorschemeren dat het spel ergens vóór 2019 uit zou moeten komen, wat dus duidelijk niet gelukt is. Verre van zelfs.

In het interview legt Kojima ook uit dat het maken van een open wereldgame betekent dat hij voortdurend aanpassingen uitvoert en nieuwe versies van de game speelt. Hij vertelt ook hoe gecompliceerd het is om zijn crew uit leggen waar het nieuwe spel naar toe moet, omdat het “alleen zichtbaar is in Kojima zelf”. Hij beseft ook dat een compleet nieuw spel maken altijd een “hoog risico” met zich meedraagt.

Kojima voegt zich daarnaast ook nog eens bij het groeiende aantal gaming figuren dat zegt dat de toekomst van gaming in streaming ligt( denk aan Hennig, Guillemot en Spencer), Hij gaat zelfs zo ver dat films en games “één vorm van entertainment” zullen worden in de toekomst. Het ouwehoeren is Kojima in ieder geval nog niet verleerd.

Een open wereld game met vernieuwing?

Jelle staat te springen voor Death Stranding. “Sinds de laatste “gameplay” reveal van Death Stranding op de E3 vorig jaar ben ik belachelijk siked voor deze game. Het zag er uit als een walking simulator op Mars meets IJsland”, vertelt hij enthousiast. “Combineer dat met de (voor nu) super onverklaarbare story. Met schaduwwezens en baby-machines. Waarbij alle trailers alleen maar meer vragen oproepen, en je hebt mijn interesse meer dan te pakken. Daarbij dragen de graphics en de grimmige sfeer alleen maar bij aan iets dat misschien wel boven aan mijn lijst staat met games die ik wil spelen.”

Over de releasedatum denkt Jelle het zijne. “Kojima heeft ooit gezegd dat de game voor de Zomerspelen van volgend jaar uit zal komen, dus voor de zomer. Zelf denk ik dan ook ergens rond maart/april volgens jaar. Nog een jaartje wachten dus. En dat is vervelend, al komen er zoveel gerushte games uit, dat deze hopelijk uitkomt wanneer hij af is”,aldus Jelle. “Helaas deze E3 geen release datum, maar hopelijk organiseert Sony zelf iets waar de game een vaste release datum krijgt, Oh, en ik denk dat deze game voor zowel deze generatie als de volgende generatie consoles speelbaar zal zijn.”

Waar Jelle denkt dat de game over gaat? “Ja, dat weet niemand”, lacht hij.”Er is zo weinig over bekend, en dat is waardoor ik heel nieuwsgierig wordt. Wel is er bekend dat het een open wereld game betreft. Iets dat al jaren mijn go-to genre is gebleken. Maar ik heb ook al aangegeven dat de vernieuwing in dit genre de laatste tijd ver te zoeken is. Deze game lijkt hier echter verandering in te gaan brengen. En dat is nodig, want ik blijf ook originaliteit zoeken.”

Een vage uitspraak over een vage game

We weten natuurlijk nog ontzettend weinig over de game. Want waar gaat het nu eigenlijk echt over? En waar zou de gameplay uit gaan, bestaan behalve rond lopen en exploreren? Hideo Kojima is een enorme filmfanaat en gaf onlangs in een tweet zijn waardering voor Spider-Man: Intro the Spider-Verse. Hij noemde het een “masterpiece” In de laatste zin van zijn Tweet zei Kojima echter iets waar veel mensen dan weer de nodige vraagtekens bij stellen.. “The theme is like TPP+DS”.

In deze tweet staat DS voor Death Stranding en TPP voor Metal Gear Solid: The Phantom Pain. Maar in wat voor opzicht hebben deze games iets gemeen met de Spider-Verse film? Bedoelt hij met “thema” iets zoals de art stijl of bedoelt hij iets totaal anders? Wijzen op het thema van Spider Man: Intro the Spider-Verse kan ook betekenen dat Death Stranding draait om een verhaal waarbij identiteit en opgroeien belangrijk aspecten. Wie het weet mag het zeggen.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch