Menu Premium

Death Stranding gaat iets “nieuws” naar open-wereld games brengen

Hylke Haagsma 26/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens een panel op het Tribeca Film Festival deelde Hideo Kojima details over Death Stranding en hoe connectie een sleutelrol speelt in de game.

Een mysterieuze game waarin connectie belangrijk is

Toen de game werd onthuld op de E3 van 2016 werd Death Stranding al gauw een van de meest gewilde games van deze generatie. Er is nog zo weinig bekend over de game en misschien maakt dit mysterie de game juist wel zo interessant. Hideo Kojima heeft nu echter wel wat details over de game bekend gemaakt. Tijdens het Tribeca Film Festival 2019 in New York deelde hij het podium met Norman Reedus en Geoff Keighley om wat inzicht te geven in het creatieve proces achter de game. Er zijn geen nieuwe beelden gedeeld van de game, maar Kojima vertelde wel dat een van de grote thema’s van de game het idee zal zijn van een connectie tussen spelers. We weten niet hoe dit in de gameplay naar voren zal komen.

Iets nieuws voor een open wereld game

Kojima gaf aan dat ondanks dat Death Stranding een open wereld action game is, het toch iets nieuws gaat brengen. Het zal niet iets zijn wat je al eerder hebt gezien in andere games. Een groot gedeelte hiervan zal komen uit het feit dat spelers zullen proberen te “reconnecten” met de wereld ( en de andere spelers) om hun heen. Kojima legde ook uit dat hij wil dat spelers spelen en van het verhaal genieten maar daarnaast ook wil dat spelers naar de echte wereld kijken en zien hoe die hetzelfde en of anders is. Hij vergeleek thema’s uit de game met situaties omtrent mensenrechten die zich in Europa afspelen.

Klinkt heerlijk interessant en wederom, mysterieus. Heb jij al zin in deze game? En wanneer denk je dat Death Stranding uit gaat komen? Laat het weten in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch