Menu Premium

Dean Hall verlaat Bohemia en stopt als leider van DayZ

Gamekings Redactie 24/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms gebeurt het dat een game zo’n populaire mod krijgt, dat deze door miljoenen gamers opgepikt en gespeeld wordt. Het kan dan ook niet anders dat de ontwikkelaar er ook lucht van krijgt, wat natuurlijk twee kanten op kan gaan: ze doen helemaal niets en bekijken van een afstandje hoe de community het doet, óf ze mengen zich in het feestje en gaan zich ermee bemoeien. Het tweede is het geval geweest bij Dean Hall’s DayZ, welke ooit als ArmA 2-mod begon en nu als Standalone en in de alpha-fase op de PC te spelen is. De geestelijk vader van de mod en dus ook Standalone houdt het echter voor gezien, want Dean Hall verlaat Bohemia en stopt als leider van DayZ. Dit laat hij tussen neus en lippen door weten in een interview aan Eurogamer.

Het lijkt erop dat Dean Hall op zoek is naar een nieuw avontuur. De Standalone-versie van DayZ is relatief nog maar net (in de alpha-fase) te spelen op de PC, maar Hall verlaat het schip. In een interview aan Eurogamer laat de beste man weten dat hij in thuisland Nieuw-Zeeland een nieuwe studio gaat oprichten met als doel om dé perfecte multiplayer-game te ontwikkelen.

“Ik ben een granaat en bedoeld voor specifiek gebruik”, zo vertelt Hall. “Ik ben ontzettend goed in het nemen van risico’s en in anderen risico’s laten nemen. Dat is waar ik m’n hele leven al goed in ben.” Dit gaat volgens Hall zelfs zover dat hij beweert mensen over hun eigen grenzen heen te kunnen laten gaan. Hij zegt dan ook dat hij zichzelf uiteindelijk juist als negatieve invloed voor het team zou kunnen zien, in de rol van leider. Hij voegt daaraan toe dat hij niet gelijk bij Bohemia Interactive vertrekt, maar nog betrokken blijft bij het project zolang het team dat nodig heeft. Sowieso kan hij volgens zichzelf DayZ nooit helemaal loslaten, wat hem altijd nog in beeld blijft houden.

Nu is het natuurlijk de vraag wat zijn volgende plannen zijn en Hall licht dan ook een klein tipje van de sluier op, waar op dit moment drie ideeën onder verstopt liggen. “Een aantal ideeën hebben hetzelfde DNA als DayZ”, zo laat hij weten. Wat dit gaat brengen in de toekomst weet nog niemand, maar dat houden we uiteraard in de gaten.

Dean Hall verlaat Bohemia en stopt als leider van DayZ

Dean Hall verlaat Bohemia en stopt als leider van DayZ

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch