Menu Premium

Deadmau5 geband op Twitch vanwege homofobische uitspraak

Hylke Haagsma 13/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Joel “Deadmau5” Zimmerman is geschorst van Twitch omdat hij een homofobische uitspraak zou hebben gedaan op de streamingdienst.  Dit gebeurde tijdens een livestream van PlayerUnknow’s Battlegrounds.

De actie van Twitch stootte de producer en DJ tegen het lijf. Op Reddit beloofde hij dat hij gaat stoppen met streamen op Twitch. Hij is er zo te horen helemaal klaar mee. De DJ verwijt het platform van een dubbele standaard met betrekking tot schorsingen en het censureren van de vrijheid van meningsuiting. De clip en het publieke antwoord van Zimmerman op Twitch zijn inmiddels verwijderd.

 “Is that some fucking cock-sucking stream sniper fag”

Het incident vond plaats in het weekend tijdens een potje PUBG. In de shooter kwam Zimmerman onder schot terwijl hij zich verstopte. “Is that some fucking cock-sucking stream sniper fag”, zei hij vervolgens. De clip werd door ten minste 1 kijker gerapporteerd en daarnaast ook door enkele muzieknieuwsorganisaties, onder andere EDM.com. Sinds dat moment hebben verschillende media het nieuws opgepakt. Het is het zoveelste schandaal dat zich op Twitch afspeelt. Eerder hoorde we over een pedo die werd opgepakt en een gast die zijn vriendin sloeg wat te horen was op de streamingdienst.

Geen homofoob, ook geen spijt

In zijn publieke opmerkingen over Twitch heeft Zimmerman over het algemeen geen spijt. Wel geeft hij aan dat homofobe uitspraken toxic zijn  en ‘niet een ideologie is waar hij zich in kan vinden’. Zijn reactie werd vervolgens volgespamt met persoonlijke aanvallen.

Hoe zien jullie dit nieuws? Zijn jullie het eens met de manier van handelen vanuit Twitch? Of is dit kant en klare bullshit? Wat ons betreft een interessant nieuwtje wat ongetwijfeld nog een staartje zal krijgen in de toekomst. In elk geval is duidelijk geworden dat je enorm op je taalgebruik moet letten op het internet dezer dagen want een heksenjacht is snel geopend.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch