Menu Premium

Dead Space franchise is nog niet ten einde

Gamekings Redactie 15/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er bestaan genoeg gamers die het tof vinden om van gamen een zo spannend mogelijke ervaring te maken. Lichten uit, het geluid iets harder en je helemaal inleven in de game. De Dead Space franchise is daar perfect geschikt voor. Na een ontzettend goed ontvangen eerste deel konden de opvolgers uiteraard niet uitblijven. De game kreeg niet alleen een tweede deel, maar de franchise werd ook een flink aantal spin-offs, films en stripboeken rijker. Afgelopen februari kwam Dead Space 3, welke ontzettend goed ontvangen werd. Alleen de verkoopcijfers waren veel lager dan verwacht, wat onzekerheid gaf over het voortbestaan van de franchise. Goed nieuws voor de fans, want de Dead Space franchise is nog niet ten einde.

Afgelopen maart deden de geruchten de rondte dat Electronic Arts de stekker uit de Dead Space franchise zou trekken. Zo werd er gezegd dat Visceral, de studio achter de games, met een vierde deel begonnen was, maar dat ze hiermee stopten nadat de verkoop van Dead Space 3 niet naar wens ging. Het werd een heen en weer getik van geruchten, nadat Peter Moore van EA dit ontkende. Zo zou dit niet de officiële uitspraak zijn van EA, maar wilde het bedrijf verder niet op geruchten in gaan. De mensen van Videogamer, waar de geruchten oorspronkelijk vandaan kwamen, wilden niet twijfelen aan hun bron en bleven beweren dat de stilte vanuit EA zou betekenen dat het een verloren zaak was voor de Dead Space franchise.

We zijn nu drie maanden verder en Patrick Söderlund van EA geeft nu eindelijk duidelijkheid in de zaak. De Dead Space franchise is nog niet de deur uit gedaan, maar ze zijn ook niet bezig met een vierde deel. Hij laat weten dat EA liefde heeft voor Dead Space en de franchise daarom niet van de hand wil doen. Ook laat hij weten dat Visceral wél met een ander project bezig is, maar daar liet hij verder weinig over los. Of zij na dit project met Dead Space 4 aan de gang gaan is nog onduidelijk. We houden het in de gaten.

Dead Space franchise is nog niet ten einde

Dead Space franchise is nog niet ten einde

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch