Menu Premium

Dead Space 3 maakt gebruik van Kinect voice-commands

Gamekings Redactie 13/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Help me, help me, help me! Het herhaaldelijk, blaten van deze twee woorden zou je zomaar eens een pijnlijke dood kunnen schelen in de co-op van het derde deel van de sci-fi survival-horror Dead Space. Mits je op de Xbox speelt, want Dead Space 3 maakt gebruik van Kinect voice-commands. Het schreeuwen van bepaalde commands, in plaats van het zacht indrukken van een knop, maakt de gameplay vast een stuk intenser. Of deze toevoeging de game naar een hoger niveau tilt, is nog maar de vraag.

Het gebruik van de voice-commands is voornamelijk bedoelt voor de co-op modus. De mannen bij Visceral hebben ontzettend hun best gedaan de twee-speler optie van Dead Space 3 zo goed mogelijk te maken. Het toevoegen van voice-commands maakt deze volgens hen alleen maar beter en interessanter.

Het gebruik van je stem zorgt er voor dat je bepaalde handelingen niet langer met je controller uit hoeft te voeren. Het idee hierachter is dat dingen sneller gaan. Omdat je met zijn tweeën speelt, is het gevecht met elke seconde dat jij in je inventory staat te neuzen twee keer zo moeilijk voor je medespeler. Om toch medkits en dergelijke te kunnen gebruiken zijn er de voice-commands. Het roepen van “Quick Heal” resulteert in een aanvulling van je levensbalk. “Help Me” markeert jou tijdelijk als rood stipje op de mini-map van je co-op maat en met het simpele “Stasis” verander je het beeld naar slow-motion.

Dat de voice-commands best van pas kunnen komen, is duidelijk. Of het überhaupt gaat werken, of dat jij straks naar je Xbox zit te blèren dat is nog maar de vraag. Is dit bovendien wel waar de Dead Space-fan op zit te wachten?

Het idee achter de voice-commands is het versimpelen van de game, maar was Dead Space dan te moeilijk? Het gros van de gamers is toch juist van mening dat series als Dead Space en Resident Evil te veel richting first-person shooters neigen? Stroeve besturing, vervelende checkpoints en het in real-time doorzoeken van je inventory, dat zijn juist de elementen die een survival-horror game maken, toch?

Stond jij tijdens het spelen van Skyrim ook al luidkeels Fus-Ro-Dah uitkramend in je woonkamer, of doet de toevoeging van spraak je niet zo veel?

Dead Space 3 maakt gebruik van Kinect voice-commands

Dead Space 3 maakt gebruik van Kinect voice-commands

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch