Menu Premium

Dead Rising 3’s Nightmare Mode herintroduceert tijdgebonden events

Gamekings Redactie 23/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdgebonden game-segmenten of levels kunnen een ruw, doch motiverend duwtje in de rug zijn, maar ze kunnen je ook het bloed onder de nagels vandaan halen. Dead Rising 3’s Nightmare Mode herintroduceert tijdgebonden events, maar dringt ze de speler niet op.

De druk van een tikkende klok tijdens het spelen van een game is niet iets dat elke gamer aanspreekt. Het speelplezier zal in het bijzonder bij de meer exploratieve gamer een aardige deuk oplopen. Zij willen immers alle tijd nemen om omgevingen te verkennen en om te experimenteren met de gameplay. Andere gamers zijn meer prestatiegericht en willen zo snel en efficiƫnt mogelijk een level voltooien, en zijn geneigd bijzaken te negeren.

Capcom Vancouver erkent gedurende de ontwikkeling van Dead Rising 3 beide typen gamers en laat de keuze aan henzelf. Het nieuwe zombie hakfeest wordt voorzien van twee verschillende modi om beide groepen te bedienen. Dead Rising 3 producer Josh Bridge legt het uit. “We hebben heel bewust een niet-tijdgebonden mode en compleet tijdgebonden mode, echter beiden volgen een en dezelfde verhaallijn.” Bridge voegt toe: “Als je wilt geeft de game je aanzienlijk op je donder met de Nightmare Mode, waarbij de tijdlimiet je langs de game-opzet stuwt. Zekere missies dien je op een bepaald tijdstip te starten en te voltooien, anders mis je ze. Optionele content gaat dan aan je neus voorbij wanneer je niet binnen de tijd een segment voltooit. Wellicht wordt dan de gehele omgeving verwoest door een kernbom.”

Er zitten dus rigoureuze consequenties vast aan het kiezen van de Nightmare Mode. Wordt dat je teveel, dan wordt het mogelijk om tussen missies door te wisselen tussen de Nightmare Mode en de normale mode. “Mocht je even de vrijheid willen om een gebied te verkennen dan kan dat. We hebben een grotere wereld waar nog meer te doen is dan in welke andere Dead Rising dan ook, en mocht je daar in alle vrijheid van willen genieten, word je daar niet in beperkt. Je kunt zelfs switchen tussen beide modi, al je vooruitgang wordt op dezelfde save-file opgeslagen en je experience points worden bewaard”, aldus Capcom Vancouver producer Josh Bridge.

Het bovenstaande mag fans van de voorgaande Dead Rising-games, waarbij tijdgebonden missies het merendeel van de game vertegenwoordigden, aangenaam in de oren klinken. Daarnaast wordt een ieder die niet zit te wachten op een race tegen de klok niet verplicht om op die manier te spelen. Met name omdat beide modi in Dead Rising 3 een en dezelfde save-file delen, wat betekent dat je niet gestraft wordt, mocht je ontmoedigd worden door de tijdsdruk.

Dead Rising 3 verschijnt in november als een van de Xbox One zijn exclusieve titels. De ontwikkeling lijkt voorspoedig te lopen en de anticipatie stijgt.

Dead Rising 3's Nightmare Mode herintroduceert tijdgebonden events

Dead Rising 3’s Nightmare Mode herintroduceert tijdgebonden events

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch