Menu Premium

Dead Rising 3 was moeilijk om te ontwikkelen volgens Capcom

Gamekings Redactie 05/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gebeurt niet heel vaak dat een multiplatform-serie opeens een exclusive wordt. Bij Dead Rising 3 is dat wel het geval, want de eerste twee delen van deze Xbox One-exclusive kwamen op zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3 uit. Je zou denken dat het bij een derde deel wel een stuk makkelijker wordt om deze te maken door de jaren aan ervaring, maar dat blijkt niet zo te zijn in dit geval. Dead Rising 3 was moeilijk om te ontwikkelen volgens Capcom, vooral omdat ze zich willen richten op een breder publiek dan bij deel één en twee.

Eén van de dingen die de eerste twee Dead Rising-games kenmerkte, was de altijd tikkende klok. Er was maar een bepaalde tijd beschikbaar om missies uit te voeren en de verhaallijn te voltooien, anders was al je werk voor niets. Het kwam vaker dan soms voor dat bepaalde missies zelfs niet gedaan konden worden, puur door het tijdgebrek. Deze extra druk op de game is niet voor iedereen weggelegd, maar fans van de serie werden er wel degelijk liefhebbers van. Het is dan ook goed nieuws dat het terugkeert in Dead Rising 3, door middel van de Nightmare Mode.

Ontwikkelaar Capcom wil zich met Dead Rising 3 gaan richten op een breder publiek en de game speelbaar maken voor iedereen. De standaard speelmodus van Dead Rising 3 is dan ook zonder de tikkende klok, waardoor alle opdrachten op je dooie gemakje uitgevoerd kunnen worden. Volgens Mike Jones, producer bij Capcom, maakte het hebben van allebei deze modi het extra moeilijk om te game te maken. “Ik ben zelf het type gamer dat rustig door de wereld heen wil wandelen en niet gebonden wil zijn aan tijd, maar veel Dead Rising-fans zijn er juist van gaan houden en vinden het tof om controllers kapot te gooien tegen de muur. Mocht je ook zo’n masochist zijn, verpesten we de ervaring niet voor je met Dead Rising 3”, aldus Jones. Omdat er rekening gehouden moest worden met nieuwe spelers én fans van Dead Rising, was het lastig om daar de gulden middenweg in te vinden, als we hem moeten geloven.

Naast het feit dat de game moeilijk was om te ontwikkelen, wordt de game ook de moeilijke Dead Rising-titel in de serie volgens Capcom. Door de Nightmare Mode wordt de moeilijkheidsgraad flink opgeschroefd en dat is dan ook speciaal gedaan voor fans van de serie.  Je hebt dus de keuze om een ware survival-simulator te spelen. Gelukkig is het voor iedereen die dat niet wilt ook mogelijk om de normale modus te spelen. Deze is een ‘walk in the park’ vergeleken met de Nightmare Mode. Het is de bedoeling om van Dead Rising 3 een ‘voor ieder wat wil’-game te maken, lijkt het dus. Of dit goed- of slecht gaat uitpakken, weten we op 22 november. Dead Rising 3 komt dan namelijk exclusief uit voor de Xbox One.

Dead Rising 3 was moeilijk om te ontwikkelen volgens Capcom

Dead Rising 3 was moeilijk om te ontwikkelen volgens Capcom

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch